31. jul, 2016

Transmutasjon

Er dette et ord dere har hørt før? Natt til 12. juli, på bursdagen min, ble jeg for første gang presentert for dette ordet. Det var den natten åndeligheten min skjøt fart av kosmiske proporsjoner. Det begynte med en lang samtale med Jomfru Maria. Maaan, som jeg respekterer den kvinnen. Etter den samtalen har hun blitt en nær forbundsfelle. Ja, og svigermor. Vi må ikke glemme at hun er svigermor.

Men tilbake til dette fremmede ordet. Transmutasjon. Det betyr vel egentlig at noe forandrer seg fra en tilstand til en annen. Det kan brukes om flere ulike aspekter ved virkeligheten. Men i dette innlegget handler det om hvordan jeg gikk fra jern til gull.

I 2011 gikk jeg på bibelskole i Kristiansand. Det var en fin tid, og jeg hadde mange gode opplevelser. Ett av de første, sterke møtene med Gud fant sted den høsten. Vi var på Vegårshei, et leirsted for elevene. Det var en bli kjent-tur, og jeg kjente følgelig ingen av de andre. 

Vi var vel 3-4 mennesker som satt rundt et bord og pratet sammen. Samtaleemnet var Meg. Jeg var nyfrelst og ganske forvirret. For min kristne innfallsport var ikke som de fleste andre Jesus-soldaters. 

Hvordan vet man at man er frelst? spurte jeg de andre. Det spørsmålet førte til at alle satte seg i en ring rundt meg for å be. En mann jeg nå er god venn med, Kong James, holdt hendene sine rundt meg, og begynte plutselig å tale i tunger. Dette var nytt for meg, men jeg syntes ikke det var ubehagelig eller skummelt eller noe.

Så sier James ting. Ting som resonnerte med sjelen min, med de små hintene Gud allerede hadde gitt meg, men som jeg ikke på noen måte forstod fullt ut. Dette var første gang jeg møtte James. Vi hadde bare kjent hverandre i noen timer. Men han snakket Gud. Gud snakket James. Og Andrea ble forbløffet.

Gjennom flammen skal du bli til gull!

Dette sa Kong James. Flere ganger. Jeg begynte plutselig å gråte helt ukontrollert. Deretter stillhet. Velsignet stillhet.

Men ja, dette var en lang digresjon. Jeg skulle snakke om transmutasjon. Eller Forgyllingen. Den prosessen alle kan gå gjennom, dersom dere vil og ønsker det. Dersom dere ikke ønsker det, er det ikke noe Vi kan gjøre for å hjelpe dere. Og jeg lover dere, - uten Vår hjelp, er det ikke mulig å hjelpe seg selv.

Etter min Forgylling har jeg nesten sluttet å spise og drikke. Jeg trenger det ikke lenger. Dessuten er ikke søvn en issue. Jeg kan ligge våken en hel natt, sove 20 minutter og være klar for hva enn dagen måtte bringe. 

Hvordan kommer man seg hit? Svaret er enkelt. Men samtidig ikke. Det er en evig lang prosess å mestre seg denne kunsten. Hvilken kunst?

Meditasjon!