14. aug, 2016

Endetidsfarsen

Jeg poster en lenke til denne informative artikkelen som Barb sendte meg. Barb er min mamma med liten m. Det betyr ikke noe annet enn at hun er den moren som har født meg. Mamma med stor M er selvsagt Gud, ettersom Hun er både Mor og Far.

Vel jeg tenker som så at er det noens kosthold man skal følge, så er det Jesu. Akkurat nå spiser ikke Jesus noe som helst. Hun fikk en kjærlighet på pinne av en medpasient, men spiser ikke den engang. Sjokoladen med 70 prosent kakao og blåbær som hun fikk av Alex, gav hun bort til samme medpasient. Det eneste hun inntar nå om dagen, er smoothie i ulike varianter. Og kaffe. Både varm og kald. Men hun vurderer å sette Himmel og Jord i bevegelse for å få seg en milkshake snart. 

Denne fastekuren skal vare til Alex kommer tilbake. Hun synes det er så vanskelig med all denne ventingen. Men hun koser seg, da. Livet er fint. Selv personalet på Galehus lar henne være i fred, og sier lite på at hun ikke spiser. I morgen blir hun nødt til å legge frem saken sin for overlegen. Han er en svenske fra Iran, og stemmen hans drønner i hodet til Andrea til enhver tid. Den sier ordet sämre, som er svensk for verre.

Men jeg har sluttet å tro verden går under for meg. Egentlig tror jeg ting bare kommer til å gå oppover fra nå av. At jeg er strandet her på GH, gjør meg fint lite. Jeg tror min pappa med liten p, Frode, - har et mye større problem med at jeg er her, enn det jeg selv har. Men så er han verdens klokeste og vet selvsagt best av alle om alt, uansett hva det måtte handle om. Det er derfor alle kommer til ham for å be om råd. De rådene han gir meg er ikke alltid de beste. Men det kan handle om at mannen ikke har et åndelig bein i kroppen. Han drar den så langt at gudstjenesten på julaften i hans ordbok er en forestilling.

Men kanskje er det nettopp det alt dette er. Hva er det Gud kaller denne tiden? Jo; en Endetidsfarse. Så kan dere tenke litt på det.