12. mar, 2017

Kontemplerende barn av visdom

Hei, dere! Her har dere et Månebarn, klar for å dele litt Månebarn-tanker med dere. Akkurat nå satt jeg og tittet opp på Måneblokka. Den ser man fra stuevinduet, her hvor jeg befinner meg nå. Blokka har fått navnet fordi den ligger i Måneveien. Dessuten er det et relieff av en halvmåne på en av blokkas yttervegger. Jeg antar blokka fikk dette karakteristiske kjennemerket rett og slett fordi den ble bygget i Måneveien. Men det er også mulig veien ble kalt Måneveien fordi blokka som lå der hadde en halvmåne på veggen. Hva som kom først, er altså et stort mysterium.

Men i dag har jeg faktisk vært i en annen "Måneblokk". Den ligger i samme kommune, men på et helt annet sted i kommunen. Og den har fått navnet sitt fordi bygget er formet som en halvmåne. Der var jeg på besøk hos moren til min gode venn Arne. Eller Arnis, som jeg kaller ham. Jeg og Arnis var på gudstjeneste i kirken som kalles "Bærumskirken". Det er vel en slags pinsemenighet. Med elementer av lange lovsanger, tungetale og høy halleluja-faktor. Noen ganger er det hyggelig, også. Jeg liker begge deler, jeg. Det andektige og høytidelige ved katolske messer. Og det inderlige og sterke ved halleluja-møter.

Neste søndag blir første søndag i nytt bosted. Første søndag hvor jeg kan stå opp, gjøre meg klar og gå til kirken. Da er det til den katolske kirken jeg skal gå. Over en fotballbane og ned en trapp. Så er jeg der. Må være streng med meg selv og tvinge meg til å stå opp. Det er ikke sjeldent at jeg har satt klokka til å ringe så jeg kommer meg i kirken, - for å skru den av når den ringer, og sove mer. Søvn er et evig problem. Men de siste dagene har jeg faktisk falt i søvn uproblematisk raskt, noe som er en sjeldenhet i dette livet. Kanskje søvnproblemene mine er over? Jeg tør ikke rope hurra sånn med en gang. Men krysser fingrene for at jeg slipper å være avhengig av sterke sovepiller, noengang igjen. Og ønsker gode søvnperioder hjertelig velkommen.

Jeg tror at Alex er en av grunnene til at jeg i en kort periode var helt kurert for min livslange insomnia. Det var iallfall med insomnia som symptom at jeg oppsøkte ham på våren i fjor. Den ønskede effekten av behandlingen kom ikke som et direkte resultat, der og da. Men jeg tror likevel det han gjorde hadde god effekt. Alex er en alternativ behandler, skjønner dere. Han driver med fotsoneterapi, øreakupunktur, aromaterapimassasje og en healingform som heter reconnective healing. Det var altså slik jeg ble kjent med denne Mannen som gir meg så mye ja-følelser. Og jeg har fått lov til å dele hans YouTube-kanal med dere. Kanskje videoene hans kan gi dere intense ja-følelser, også. Alex er forøvrig en kar det er umulig å ikke like. Men ikke hør på meg, jeg er ikke objektiv. Ta heller og se på de korte snuttene hans og vurdér selv. 

Det var på retreat i Karibien at Alex ble inspirert til å starte en YouTube-kanal eller videoblogg eller hva man skal kalle det. Ja, for han var der i vinter, - heldiggrisen. Jeg skal på retreat i juni. Men det er i Østfold, ikke Karibien. Det jeg skal på er et helt annet opplegg enn det Alex var på, da. Det som heter Ignatiansk retreat. Som basically går ut på at jeg ikke skal snakke med andre enn Gud på seks-syv dager. Med unntak av en halvtimes åndelig veiledning hver dag. Og det var dette som skjedde dagen etter at jeg møtte Alex for første gang. Jeg møtte ham 12. mai i fjor. Da kom jeg til ham som klient/pasient for første gang. Den 13de - dagen etter - dro jeg til Tomasgården for den beste retreatopplevelsen jeg har hatt noen gang. Mye av grunnen til at dette var en så god opplevelse, var at jeg faktisk klarte å ha mobilen i flight mode gjennom hele oppholdet. Å ta en pause fra den distraksjonen som mobiltelefonen er, - med alt av facebook, snapchat, instagram og ja, dere vet jo hvordan det erJeg tok noen bilder og brukte telefonen som alarm. Bortsett fra det lå den urørt og lydløs.

Bildet lagt ved dette innlegget, er et av de seks bildene jeg tegnet av Yeshua på nevnte retreat. Jeg har kalt det "Immanuel", som er et av navnene brukt om ham i bibelen. Hver eneste tegning fikk ett av Yeshuas aliaser som navn, og var mine egne tolkninger av disse navnene. Kanskje jeg skal poste de andre bildene etterhvert, også. Vil iallfall dele min tolkning av navnet "Fredsfyrste" med dere etterhvert. Men nå skal jeg gjøre som gutten på bildet. Kontemplere.

Takk for oppmerksomheten. Jeg setter pris på å ha dere som lesere. Jeg vet ikke hvem dere er. Eller hva dere tenker om det dere leser. Men i mitt hode og i min verden tenker dere bare det Guden vil dere skal tenke. Alle tenker bare Guds tanker. Sånn tenker iallfall jeg. Men ja, nå skal jeg ikke tenke i noen minutter. Det kan være godt og nyttig for alle og enhver. Anbefales å prøve. Lykke til!

- Månebarn