18. mar, 2017

Første natt overstått

God dag, alle sammen! Månebarnet er uthvilt, og bein og rygg har fått restituert seg over natta. Jeg har sovet kjempegodt og kjempelenge. Den første natten på det nye stedet. Den første natten som Stabekk-frue. Og i morgen er det ingenting i veien for at jeg kan gå til kirken, når høymessen begynner klokka 11. Jeg er veldig positiv til hva denne nye bosituasjonen kan bringe. Og jeg gleder meg til fortsettelsen av Eventyret med stor E. Bare dette livet som bruden til Guden, nå ett steg nærmere drømmen om et katolsk, kontemplativt ekteskap. Jeg tror og håper det var helt riktig av meg å flytte hit. Enda hvor stressa jeg var, bare ved tanken på den jobben som måtte gjøres.

Selvsagt er det mye som gjenstår, mange av tingene jeg ikke har fått plassert enda. Det er to IKEA-bagger fulle av klær som må inn i et skap. Men for å få til det, må jeg kjøpe et skuffesystem som jeg kan putte inni skapet. Dessuten er det all kunsten min. Det er Gud og Adams finger som møtes, det mest sentrale og velkjente fra taket i Det Sixtinske Kapell i Vatikanstaten. Det må jo opp på veggen. Dessuten har jeg en litt blasfemisk fremstilling av Marilyn Monroe som Jesus, omkranset av mannlige Hollywood personligheter, en parodi på Den Siste Nattverden. Den må opp. Og så er det de maleriene jeg har laget. To av de skal jeg prøve å finne rammer til, og henge de over senga. De tre små maleriene skal også opp, de også i soveromsdelen av hybelen. Så blir det en liten vernissasje der hvor jeg sover. Skjult av to stativ fulle av kjoler og andre klær som skal henge.

Dette blir bra, altså. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg har gått og gruet meg så voldsomt. Det handler kanskje litt om at jeg selv har vært så hemmet i prosessen. Med nedpakking og utpakking og nå i siste omgang utvasking. Og litt det at jeg var bekymret for plassen. Å få plassert alt jeg har på fornuftige steder. Men foreløpig går det veldig greit, faktisk. Noe har jeg satt bort og skal få moren min til å oppbevare på et lager. Jeg mener, jeg må ikke ha et middagsservice til 12 personer stående fremme. Jeg trenger ikke ha tilgang på kanskje 80 par sko, til enhver tid. Jeg har tatt frem de sko og støvler jeg tror jeg kommer til å bruke denne våren. Resten står i garasjen. Ja, så har jeg faktisk vært flink. Jeg klarte å samle opp så mye som to søppelsekker fulle av klær og sko jeg skal gi til Fretex. Det er godt gjort, synes jeg. Ikke søren at noen, aller minst Gud, skal kalle meg en "hoarder"!

Det ble ikke kontemplativ kosestund i går, den første natten på nytt sted. Jeg hadde besøk, skjønner dere. Det kom en venninne jeg kjenner fra 8. klasse i Bergen - da jeg tok det første halve året på ungdomsskolen der. Hun har utdannet seg til veterinær, og har fått jobb på Østlandet, et sted som heter Stathelle (tror jeg). Siden hun skulle på et kurs i dag som begynte tidlig, spurte hun meg om hun ikke kunne overnatte på sofaen min. Jeg sa jo selvsagt at det var greit, enda jeg visste det kom til å være kaotisk her etter flyttingen. Men venninna mi var bare kjempeimponert over hvor raskt jeg hadde fått ting på plass, og over at det på ingen måte så ut som at jeg hadde flyttet samme dag. Hun dro lenge før jeg stod opp i dag, fant frem til kursstedet og rakk det med god margin. Og det var veldig koselig å ha henne på besøk.

Og nå over til noe helt annet. Det har skjedd noe i nærheten av en milepæl her. JesusogKristus.com har nå hatt så mye som 10 000 besøk. Jeg aner ikke om det er 10 000 unike besøkende, eller om det er 10 000 besøk til sammen. Sannsynligvis det siste. Jeg setter på meg en imaginær partyhatt og feirer med en god kopp kaffe! Men det hadde vært koselig å høre litt fra dere. 10 000 besøk, og jeg har fått én kommentar, liksom. Så hvis noen føler for å dele litt av tankene sine om det de leser, er det veldig velkomment. Så blir Månebarnet så glad. Jeg vil uansett si tusentakk for at du titter innom her. Jeg setter pris på deg, enda jeg ikke vet hvem du er og hva du tenker. Ja, jeg setter pris på at folk i det hele tatt gidder å lese skriveriene mine.

Nå skal jeg starte dagen. Med den første dusjen i ny hybel. Og med hammer og gipskroker og veggpynt. Håper dere får en super dag i solskinnet. Må Guden velsigne hvert minste aspekt av livene deres. Må han fylle dere opp med gode følelser. Må alt dere foretar dere lykkes, og må lyset skinne gjennom hele hverdagen. Stor klem fra Månebarnet.