12. jun, 2017

Rosenkrans for takeoff

Jeg skriver til dere fra langt oppi luften. Nå sitter jeg, mor og lillesøster trygt plassert ganske langt bak i en Boeing 737. Neste stopp er Roma. Det er særlig takeoff jeg ikke liker, når jeg tenker på en flyreise. Denne gikk bra, heldigvis. Enda andre flighter fra Gardermoen ble innstilt på grunn av lynnedslag i flymaskiner. Ikke vår, heldigvis. Men vi hadde sett feil gate, og møtte opp 200 meter unna gaten vi egentlig skulle fly fra. Det gikk bra, men vi var nok de siste som kom oss om bord på flyet. Jeg i rullestol og mor og søster som kom løpende i siste liten.

Mens flyet lettet, satt jeg med rosenkransen i hendene. Det roet faktisk det verste av nerver, og jeg ba 33 Hill deg, Maria’er, før jeg følte jeg var trygg nok til å avslutte. Mor og søster var helt rolige, og snakket over hodet på meg. Jeg sitter midt mellom dem. Nå har jeg fått meg en flaske vin, og tenkte å drikke den, mens jeg lengter ned på landjorda igjen.

Etter å ha fått en rekke forsikringer fra Gud om at dette kommer til å gå helt fint, og at Månebarnet er det tryggeste barnet Guden har skapt, tror jeg faktisk at jeg skal klare å lide meg gjennom en flytur uten å besvime av skrekk. Flykroppen rister og jeg føler meg ikke som verdens tryggeste, - skal jeg være helt ærlig. Nå blir det forresten sagt at det var ikke feil gate, men at de endret gaten i siste liten. I rullestol blir jeg litt fraværende, og får ikke helt med meg hva som skjer. Det viktigste er vel at vi kom oss på flyet, og ja – at flyet lander, når disse to timene har gått.

Vi skal visst bo på et spahotell den første natten. Moren min vil gjerne jeg benytter meg av spaet allerede nå i kveld. Jeg har pakket nok av badetøy, og det blir jo en fin måte å koble av etter en nervepirrende reise gjennom luften. Så har jeg heldigvis eget rom på hotellet. Det er nesten et krav jeg har, skal jeg på ferie med familien. Vi har tre ulike steder vi skal bo på, i løpet av turen. Og leiebil. Jeg tror dette kan bli riktig fint. Mer fra Månebarnet kommer senere. Nå skal jeg drikke vin og lese i Haruki Murakami-boken jeg kjøpte på flyplassen. So long!