15. jul, 2017

Oase 2017

I går tok jeg på meg en av de fineste kjolene jeg har. Den lange sommerfuglkjolen som jeg har lagt ved bilde av her. Det fins bilder av meg i kjolen. Men ingen av de er noe særlig fine. Dermed deler jeg heller et bilde av en pen dame i den fine kjolen. Denne har jeg kjøpt veldig billig fra en av nettbutikkene jeg har pleid å bruke, før jeg bestemte meg for å kutte ut shopping. Jeg har hatt den lenge, og luftet den ved flere anledninger. I går var en bedre anledning enn noen, til å ta på seg fin kjole. Jeg var nemlig på Oase. Det er dette kristne stevnet jeg har snakket om. Og tro meg, - det ble en kjempeopplevelse! Greit nok, så var det ikke like halleluja som i fjor. For fredagen på Oase 2016 er fortsatt en av de beste dagene dette livet har gitt meg. Det har jeg jo snakket litt om, allerede. Så ingen grunn til å gjenta seg selv. Enda jeg vet jeg gjør det støtt og stadig. Fint dere vil fortsette å lese innleggene mine uansett!

I går kom vi på kvelden, rundt to timer før Hillsong gikk på scenen. Det var igrunn det vi fikk med oss. Men det er jo ikke bare-bare. Hillsong er en slags menighet med medlemmer i flere land på kloden. De er mest kjent for lovsangsmusikken sin. Lovsang er på en måte konserter som man kan synge med på. Det er tekst på en stor skjerm. Og mange av sangene de spilte i går, kjente jeg fra før av. Det var masse barn og unge som stod foran scenen og hoppet og danset med henda i været. Jeg var ikke helt der, så jeg satt rolig på plassen min og følte meg egentlig veldig bra. Det er ikke uvanlig å ha sterke gudsmøter i lovsang. Tenker du å prøve deg på kristenliv, for å se om det er noe for deg, - er lovsangsmøter en fin innfallsport. Da er det ofte høy halleluja-faktor. Og noen ganger kan man høre tungetale og utbrudd av takknemlighet til Guden. Jeg kan ikke snakke for andre enn meg selv, men jeg elsker å prise Gud gjennom sang. Og når jeg gjør det, føler jeg Gud svarer på min pris og takk og hyllest. I form av sterke fornemmelser av glede og kjærlighet. I går var intet unntak.

Det var jeg og en god venninne som dro sammen til Kongstenhallen, hvor stevnet fant sted. Jeg hadde ikke sett venninnen min på lenge. Så det var et veldig hjertelig gjensyn. Vi dro litt før konserten var ferdig, for å slippe å gå i kø ut av lokalene. Det var smekkfullt av mennesker der. Sikkert flere tusen. Stemningen var høy, - og det var volumet, også. Vi burde nok ha fått tak i ørepropper, for å skjerme hørselen. Men tror ikke det var den største skaden skjedd, uansett. Da vi dro følte vi oss begge to beriket. Og vi var enige om at det var veldig lurt av oss å ta turen. Vi ble hentet av moren til venninnen min. Så fikk jeg sove der i natt. Fikk eget rom med stor, oppredd seng, og greier. Dessuten fikk vi god kveldsmat, før vi gikk og la oss.

Alt i alt ble det en kjempefin dag. Nå nyter jeg roen på hytten. Mor, lillesøster og Herman har dratt avgårde til den andre hytten vår. Den ligger ikke lange strekningen unna. Der er det for tiden tre høner. Moren min er veldig spent på å se hvordan Herman reagerer på dem. Han møtte en katt i går. Det var nok katten som var mest skeptisk. Herman er vant med katter fra kennelen han kommer fra. Men tror ikke han har møtt høner før. Så det blir nok et interessant møte. Jeg valgte å ikke bli med på den korte kjøreturen. Noen ganger føler jeg bare for å stenge hele verden ute, og nyte alenetid i min komfortable «boble». Det er eremitt-tendensene mine som kommer til uttrykk. Heldigvis har jeg eget rom, her på hytten. Det er egentlig moren min sitt rom. Det kommer et rom til meg også. Men først må det males. Da jeg feiret bursdag på torsdag, fikk jeg litt greier i gave, som jeg skal innrede det nye rommet med. Jeg har også requestet en hengestol. Men moren min sa det ikke er sikkert taket på hytten tåler så mye vekt. Ikke at jeg veier spesielt mye, men. Hengestol får heller komme når jeg får meg mitt eget sted – hvis det i det hele tatt skjer, noen gang.

Jeg skal nyte alenetiden litt nå. De andre dro for ikke så lenge siden. Når de kommer tilbake, skal vi grille pølser. Sannsynligvis drar vi til Bærum i morgen, alle sammen. Det er nok familietid for meg. Enda det er koselig å være med lillesøster. Hun kom med forsinket bursdagsgave til meg. Søte ting til håret. Nå har jeg fått to gullfargede hårbøyler til bursdagen. Så da kan jeg føle meg som en ekte, gresk gudinne, neste gang jeg pynter meg. Og Månebarnet går ikke glipp av en anledning til å pynte seg. Kanskje kommer det til og med bilder. Ha en fin kveld da, dere. Så hører dere fra meg snart igjen. Klemmer til dere!

- Månebarn