19. okt, 2017

Han derre

God kveld, alle sammen. Nå sitter jeg i den rosa sofaen inntil den grønne veggen, og venter på en person som skal komme og hente en lampeskjerm. Den gir jeg bort, fordi jeg ikke vil ha den lenger. Den har vært med meg i mange år. Men nå er det farvel. Rett og slett fordi den ikke passer inn i den nye stuen min. Både gulvteppet og det store bildet jeg skal bestille, er ganske oppmerksomhetskrevende. Lampeskjermen er hvit med broderte blomster. For å ikke lage for mye «støy» i rommet, tenkte jeg å få tak i en hvit lampeskjerm i samme størrelse. Det blir litt mer dempet og delikat. Men personen som skal komme, lar vente på seg. Dermed setter det mine planer på vent. Jeg hadde jo veldig lyst til å dra og besøke en kompis nå i kveld. Men jo flere timer det går før lampeskjermpersonen kommer, jo mindre er sjansen for at jeg drar noe sted i kveld. Jaja, heldigvis er leiligheten min verdens triveligste, og jeg nyter alenetid – som ikke er ensomt, men tosomt – og fellesskap med han derre guden, som jeg tilfeldigvis er gift med.

I går kveld oppdaterte jeg en av sidene her på JesusogKristus. Nemlig siden om Jesus. Tidligere var det en samtale der, mellom meg og Himmelmannen Alex. Men jeg tror begge to syntes siden var irrelevant og old news. Dermed lagde jeg heller en side om han derre guden, som jeg tilfeldigvis er gift med. Og litt etter litt lærer jeg å skille mellom Alex og Yeshua. Han ene er en god venn og noe i nærheten av en tvillingsjel. Han andre er… ja… I mitt forsøk på å forklare hva Jesus er for meg, blir jeg litt målløs. Men det er altså han som er Mannen i mitt Liv. Mini-Himmelen begynner sakte men sikkert å vitne om det. Jeg har hengt opp to bilder foreløpig. Under den innbygde hyllen som skal ha funksjonen til et alter, har jeg hengt opp en bibeltekst fra Jesaja. En hyggelig påminnelse, når jeg føler Gud er langt unna. Dessuten har jeg hengt et Fransiskanerkors inne i hyllen. Det fikk jeg av sykehuspresten Oscar, fordi han klarte å miste eksamenen min. Ja, så har jeg egenhendig hengt opp et annet bilde. Et stort ett, med et litt blasfemisk motiv. Nemlig «den første nattverden», hvor Jesus er erstattet av Marilyn Monroe, og disiplene er ulike mannlige Hollywood-personligheter. Da jeg fant dette i en interiørbutikk, gav ikke Gud meg annet valg enn å kjøpe det. Så det har fulgt meg til fem ulike bosteder. Forhåpentligvis er det her, i Mini-Himmelen, at det blir værende i noen år.

Jeg har en hel del bilder. Og det er nok ikke tilstrekkelig med veggplass, til å henge opp alt. Noe kommer jeg nok til å gi bort. Men ikke de jeg har malt selv. Det er disse to store maleriene som illustrerer det fine eventyret jeg har i hodet. Jeg har lyst til å henge de på soverommet. Men vet strengt tatt ikke hvordan jeg skal få gjort det. Prøvde å lime et oppheng bakpå bildene med limpistol. Men de var for tunge, og limet holdt ikke. Alternativet er å få spesiallaget rammer. Men det er dyrt, og jeg har mest lyst til å løse det på en annen måte. Hvis noen har tips eller innspill, er det veldig velkomment. Dette er to treplater med lerret, ganske tynne, men relativt tunge. Småbildene fra Gal med stor G i fjor høst, kommer nok også opp. Mange av disse ble også inkludert i min eksamen. Den som Oscar mistet. Men som jeg har digitalt, og som kan leses her.

Lampeskjermpersonen er taus. Og jeg blir bare hjemme i kveld. Sendte en mail til en annen som meldte sin interesse, og sa at hun godt kunne få den. Jeg er hypp på å bli kvitt den, da den bare ligger her og er i veien. Jeg gir også bort en kaffemaskin og en tallerkenhylle, som blir hentet i helgen. I morgen kommer moren min hit for å male og fullføre jobben hun gjør på soverommet. Har jeg flaks, får jeg flyttet sengen inn i morgen kveld. Det frigjør masse plass inne i garderoben, så jeg kan henge opp det berget av kjoler, jakker og kåper som ligger i sengen. Og walk-in-closeten er ett hakk nærmere komplett. Enda det kommer til å ta lang tid før alt er klart. Jeg venter nemlig på skyvedører, som bestilles på mål, og som den første håndverkeren skal komme og installere. Ifølge moren min er det ikke sikkert de er klare før i januar en gang. Menmen, det er bare hyggelig å ha prosjekter.

På siden om Jesus som jeg oppdaterte i går, skrev jeg om en hyggelig synkronisitet jeg opplevde. Det handler om dusjforhenget jeg kjøpte. Det er kjempefint, og har en skog som motiv. Det hang jeg opp i går kveld. Mens jeg stod på dolokket og ba om at doen tålte vekten min. Det gikk fint, altså. Så nå dusjer jeg i skogen. Ettersom dusjforhenget er grønt, og mosaikkflisene på gulvet er grønnaktige, ser jeg behovet for å male veggen på baderommet i samme grønnfarge som den ene veggen i stuen. Men det er ikke superpresserende, så jeg stresser ikke med det. Det er liksom bare gøy, tenker jeg, å alltid finne noe nytt jeg vil ordne eller fikse. For det er jo mitt. Jeg investerer bare i min egen trivsel og opplevelse av estetikk.

I går hadde jeg besøk av Sofia. Det var veldig hyggelig. Og hun bemerket den gode energien her i Mini-Himmelen. Det er ikke sjeldent at mennesker som besøker meg legger merke til dette. Jeg tror ikke det handler så mye om stedet i seg selv. Men om hvem som bor der. For dette er jo ikke bare min leilighet. Jeg bor her jo sammen med han derre guden, som jeg tilfeldigvis er gift med. Nå skal jeg gå på Kiwi og kjøpe noe å spise. Så skal jeg bruke resten av kvelden på Guden. Jeg håper dere har det bra, og at dere får en fin kveld. Store klemmer fra Månebarnet!