8. des, 2017

God natt igjen

Jeg ombestemte meg. Jeg ville skrive noen flere ord til dere. Noen ord om hvor godt jeg har det. Det er så utrolig deilig, det som har skjedd meg denne høsten. Jeg satt og tenkte på det nå nettopp. For ett år siden hadde jeg akkurat sluppet ut av psykiatrisk sykehus. Hundre dager der gjør noe med deg. Jeg skal ikke si at jeg ikke hadde det godt i fjor på denne tiden. Når sant skal sies, er jeg en ekspert på å kose meg i enhver situasjon. Selv innelåst på verdens mest ukoselige sted. Men nå tror jeg det er lang tid til jeg skal dit igjen. Om ikke aldri mer. Ikke fordi jeg er så mye mindre gal nå, enn hva jeg var i fjor høst. «Aprikosen», som bestevenn kaller det, er fortsatt til stede. Jeg lever fortsatt i min egne, alternative virkelighet. Og det er her jeg skal være. Det er her jeg trives. Det er godt for meg å være gal. Jeg koser meg i en virkelighet hvor Jomfru Maria er like mye «mamma» som min biologiske mor.

Det var faktisk Maria som sa jeg skulle skrive blogg nå. Hun sa også at walk-in garderoben min er det hun jeg har å takke for. Hver eneste gang jeg åpner skapdørene og går inn dit, føler jeg meg heldig og velsignet. Tenk at jeg har en ettroms, med både soverom og walk-in closet. Det skulle nesten ikke vært mulig. I morgen skal jeg på IKEA med Arnis. Der skal jeg kjøpe en lampe til å ha inni skapet. Og speil. For jeg fant ut at det er plass til å klistre speilfliser på innsiden av skyvedøren. Lampen jeg vil kjøpe går på batterier. Og kan klistres på skyvedøren. Jeg tror det blir kjempebra! Guden sier at når jeg har alt på plass, lys og speil og allting, skal jeg gjøre alvor ut av å sitte inni skapet og meditere. Jeg spurte om jeg skulle kjøpe et teppe eller en sauepels å sitte på. Men han sa det holdt å ta med en av putene fra sofaen. Dessuten sa han at jeg kunne vente meg ganske interessante opplevelser i meditasjon, inni skapet.

I dag har jeg hatt en koselig avtale. I morgen har jeg to koselige avtaler. Og på lørdag skal jeg til frisøren min. Det er på høy tid. Håret har blitt ganske slitt. Og jeg burde egentlig farge det. Ikke i en annen farge enn den jeg har naturlig. Nå er det bare en betydelig ettervekst, etter mine forsøk på å få rosa hår – men så ble det bare blondt. Jeg har ikke lyst til å farge håret noe mer, og tenker å farge det i min naturlige farge. Så slipper jeg å ha den utgiften hengende over meg. Min naturlige hårfarge er litt udefinerbar. Noen sier den er rød, noen sier den er brun, og noen sier den er mørkeblond. Og noen sier de ikke kan forstå hvorfor jeg valgte å farge håret i utgangspunktet. Greia var at jeg så gjerne ville ha rosa hår. Eller «rosegull», som visstnok er en hårfarge. Men hver eneste gang jeg farget det, var håret rosa i noen dager. Så forsvant det i vask – og etterlot bare en blond nyanse. Men når jeg er fornøyd med den fargen jeg har naturlig, ser jeg ikke lenger noen grunn til å farge det.

Men ja, som jeg begynte innlegget med. Jeg har det så utrolig bra nå. Følelsen av at alt henger i en tynn tråd, og at katastrofer og fordervelse venter bak hver eneste sving, er ikke like mye til stede. Greit nok, så synes jeg fortsatt det er skummelt å ta heisen her i blokka. Men når sant skal sies, tror jeg ikke det venter de helt store krisene, i livet mitt. Jeg tror egentlig ikke jeg kommer til å dø i en liten heis. Likevel bruker jeg trappen, når jeg skal ned i kjelleren og vaske klær. Med tiden skal jeg få tatt min egen vaskemaskin i bruk, her i leiligheten. Men foreløpig bruker jeg fellesmaskinene i kjelleren.

Og nå er jeg trøtt som bare juling. Så jeg sier god natt igjen. Takk for meg, og takk for dere. Takk for at dere følger med på reisen min. Den som skal nytes, etter ordre fra Gud. Og som jeg faktisk klarer å nyte i fulle drag. Å leve i en romantisk relasjon til Jesus er ikke det letteste i verden. Likevel betaler det seg, på uante måter. Det er så mye godt i hverdagen min nå, at jeg ikke føler behovet for å fortelle hele verden om hver eneste, minste ting. Men jeg forteller dere iallfall om hvor utrolig godt jeg har det. I lys av at Gud står bak hvert eneste aspekt av livet mitt. Så sender jeg dere store klemmer, og et ønske om at det må gå dere vel. God natt!

- Månebarn