19. mar, 2018

Solaktivitet og annen aktivitet

Hei, hei og hallo, verden! Nå går det ganske bra, skal jeg være ærlig. Likevel er det svingete dager; veldig vekslende stemninger. På overflaten kan jeg kjenne meg nedfor, nedtrykt og nedstemt. Men når jeg leter litt, graver dypere, kjenner etter – da føler jeg meg egentlig lykkeligere enn noengang før. Det er forvirrende, som jeg ofte gir uttrykk for, å kjenne på to så motstridende følelser. Etter tips fra Alex, er det ikke usannsynlig at også dette skyldes åndelighet, energi og bevissthetsendring. Han delte denne artikkelen med meg. Den tar for seg solstormene som pågår, nå rundt vårjevndøgn. Og hvordan alt levende reagerer, bevisst eller ubevisst, på de sterke energiene. Artikkelen er verdt å lese, selv for de av dere som ikke tror det er mer mellom himmel og jord, enn luft.

I dag har jeg vært på kaffebesøk hos min aller beste venn i hele verden. Han liker ikke at jeg utleverer ham og vennskapet vårt på internett. Så det skal jeg ikke gjøre. Annet enn å si at det har vært veldig hyggelig, de korte timene vi tilbragte sammen. Jeg åpnet YouTube på smart-TVen hans, og spilte en av mine nyeste yndlingssanger for ham. Så begynte YouTube å spille en rekke andre sanger, som alle var fra filmer om superheltinner, eller med sterke, kvinnelige hovedroller. Helt i min gate!

Jeg har gjort noe fornuftig i dag, også. Det er jo slik at mennesker med ms har veldig godt av trening. Og tidligere har jeg hatt assistert trening med fysioterapeut. Men så har kroppen blitt så dårlig at jeg måtte kutte ut treningen. Rett og slett fordi jeg endte opp stuck på treningsstudioet etter endt økt. Beina klarte ikke frakte meg til togstasjonen, så jeg kom meg hjem. Jeg gikk i lang tid og tenkte at bare jeg får TT-kort, da skal jeg trene. Men så ble jeg gjort oppmerksom på at klinikken hvor jeg trener, faktisk tilbyr pasienttransport. Altså at de betaler taxi så jeg kommer meg hjem. Hun føler seg litt dum, når sant skal sies. At jeg ikke tenkte på det før! Nå har jeg uansett bestilt et møte med fysioterapeuten, og jeg drar dit i morgen.

Etter å ha lest artikkelen Alex sendte meg, gjør jeg meg opp noen tanker. Hva om den sviktende førligheten også kan forklares med solstormer? Formen har vært helt grei i dag. Jeg klarte til og med å gå i butikken alene. Jeg ble kjørt til døren, da. Stokken var med. Men jeg trengte nesten ikke bruke den. Gud har gitt meg et lite bønnesvar, også. Nå ser snøen og isen ut til å smelte. Enda dette er noe som henger sammen med at vi går fra vinter til sommer, kan man aldri være helt sikker – i disse Ragnarok-tider. Jeg antar dere har lest Gudens ord fra i natt? Hvis ikke, er det en god anledning til å gjøre det nå.

I mangel på andre ting å skrive om, kan jeg dele litt om mitt gode indre landskap. Det jeg kan lete frem, uansett hvor langt nede jeg er. For jeg har det faktisk uendelig godt, i min romantiske relasjon til en entitet som langt overgår hva jeg kan fatte og forstå. Jeg har det så godt at selv djevelen fremstår som ganske søt og sympatisk. Det betyr ikke at jeg prater med ham, enda han ofte prater til meg. «Kampen er fikset», sier Gud – når det er snakk om antagonisten. Satan vet hvem det er som går seirende ut av dette slaget. Han er innforstått med det, men gjør likevel sitt beste, med de våpnene han har for hånden. En radikal tanke er at også djevelen ønsker å se Jesus på tronen, som Universets rettmessige hersker. Det er slik historien skrives – eller allerede er skrevet, gitt det faktum at lineær tidsforståelse er et menneskelig begrep som ikke eksisterer hos Gud. Kampen er fikset og seieren er vunnet. Vi bare har ikke kommet oss dit enda.

Klokken nærmer seg kveld. Kvelden og natten er kjærkommen. Det er da jeg kan ligge i senga med god samvittighet. Og gjøre alt det jeg gjør i senga. Dere er jo klar over hvor lang tid det tar fra jeg legger meg, til jeg faktisk sover. Enkelte netter er dette det reneste gehenna. Men de siste nettene har jeg hatt det ganske greit, i søvnløsheten. For noen år siden forklarte Jesus min insomnia med at han kjeder seg når jeg sover. Til slutt ble jeg irritert av den forklaringen, og minnet Jesus på all gudingen han til enhver tid har å sysselsette seg med. Så sovnet jeg, og våknet til denne beskjeden: «I feel different than everyone, being you». Mitt rike indre liv er visst av stor interesse for Guden, også.

Nå må jeg faktisk begynne å gjøre meg klar for kvelden. Det er dusjing som står på programmet. En stadig større utfordring, da varmt vann ikke er godt for førligheten min. Dermed blir jeg helt kaputt etter en dusj, og må ligge rett ut i 30-45 minutter. Sånn er det visst bare. Da er det godt å ha selskap, når jeg er nede for telling. Alene med Gud, i en ensomhet som egentlig er tosomhet. Jeg ønsker dere en god kveld, solstråler og glade tanker. Takk for meg!

- Månebarn