17. jul, 2018

Veis ende?

Jeg har en tanke. Det er ikke lett for meg å formidle den uten at Andrea fremstår som galere enn en sekk med katter. Likevel gir jeg det et forsøk. Ja, for nå må dere ikke tro det er Andrea som snakker til dere. Andrea får diktert – ord for ord – hva hun skal skrive. Det er en svært forvirret Andrea som sitter her i Mini-Himmelen. I den rosa sofaen, inntil den grønne veggen. Med Jesus og det bevingede hjertet hengende over henne. Hun har hatt en veldig vanskelig natt. Nesten helt uten søvn. En liten del av henne tror at hun har kommet til veis ende. Guden gav nemlig uttrykk for at vi ikke lenger skal skrive samtaler i Word-dokumenter. Aldri noen gang mer. Og det stresser Andrea noe grusomt. Samtalene har vært et sentralt element i troen hennes i syv år. Hun har syv år av skrevne samtaler med Gud lagret i skrivebøker og dokumenter på PCen. Er dette noe som kan leses av andre? Vil verden ha nytte og glede av å bli invitert inn i det aller helligste – inn på soverommet til Gud og hans brud? Guden sier et klart og tydelig JA! Andrea sier, spakt og hviskende: La meg slippe. Men så er det ikke egentlig Andrea som bestemmer over livet til Andrea, når alt kommer til alt.

Andrea tror, av en eller annen merkelig grunn, at med Bønneloggens siste ordveksling, forsvant hennes velsignelse; hennes kosmiske særstilling. Hun tror at fordi himmelen åpnet seg nå, og Norge fikk en etterlengtet dose regn, bortfaller alle Gudens planer for henne, hennes månebarning, hennes grunn til å være i verden. Men så er det nå bare engang slik hun er, alltid forberedt på at hele grunnen hennes til å være i verden viser seg å være en ondskapsfull spøk fra Universets fandenivoldske side.

Men så var det én ting jeg ikke nevnte, i dokumentet du avsluttet for noen minutter siden. Vi skal flytte samtalen over på bloggen. Nå skal vi invitere verden inn i Det Aller Helligste – mens du finner ut hva du gjør med materialet du har spart opp.

Oi. Vi skal skrive Bønnelogg på bloggen? Bønneloggblogg? Eller som pappa alltid kaller det: Bønneblogg!

Han er ikke så dum, han papsen din. Så må det ikke være noen misforståelser. «Bønneblogg» er ikke en blogg om hvordan man dyrker bønner…! *ler så det kommer en tåre*

Månebarnet får nesten helt ekte tårer, av hvordan spirituelle mennesker tror at det å røyke «bønner» gjør at de får bedre kontakt med deg, Gud.

Hva var det Alex sa om det, da dere drøftet narkotika i ulike former?

Dop er for gomper!

Hva er en «gomp»?

Det er det motsatte av en gud, naturligvis. Noe som er litt interessant, er at J. K. Rowlings ord for umagiske folk i Harry Potter-universet, «muggles», faktisk var slang for «cannabis-sigaretter», på 1920-tallet. En som røyket cannabis og marihuana var en «muggle-head».

Hvordan vet du det?

Helt ærlig, skal du spørre meg om hvordan jeg vet alt jeg vet, tror jeg vi kan bli sittende ganske lenge.

Vel, det var alt. Kan du senke skuldrene og stole på at jeg aldri vil slutte å kommunisere med deg – at jeg aldri tar fra deg din grunn til å leve?

Sier du at jeg er i verden for å kommunisere med deg, Gud?

Det er i bunn og grunn det jeg sier, ja. Nå skal du få lov til å sove :)

- Herregud og Månebarn -