21. sep, 2018

Som en gærning

De snakker om denne stormen, den som skal være den heftigste på flere tiår. Men her på Stabekk skinner solen, og asfalten utenfor er helt tørr. Jeg antar jeg ikke er spart for en storm som rammer store deler av landet, bare fordi jeg er velsignet på grensen til det absurde. Og litt storm er bare kos, det, når jeg har en varm leilighet og en Himmelmann til å holde meg med selskap. Alex kommer nemlig hit i kveld. Vi skal fortsette på serien vi har begynt å se, den som heter Avatar: The Last Airbender. Det er en amerikansk tegneserie i japansk anime-stil, og handler om Aang, som fungerer som en slags messias eller buddha – og skal… ja… redde verden.

Det har vært storm her da, tidligere i dag. Men jeg måtte ut, ruskevær eller ikke. Jeg hadde nemlig fått en hentemelding på mobilen. Det var noe veldig gledelig som var kommet til postkontoret på Lysaker. Nemlig det jeg er iført på bildet. Det er en festdrakt, og var bursdagsgave fra min kjære pappa og bonusmams. Det var de som bestilte den, og de sjanset på at størrelse 34 kom til å passe meg. For å si det sånn, hadde jeg null forhåpninger om at den ville passe, da paps fortalte hvilken størrelse de hadde bestilt. Men passet gjorde den altså. Beltet er til og med for stort, så det må jeg sy litt på. Nå trenger jeg bunadsko med litt hæl, og en sølje eller to.

Jeg er så utrolig fornøyd. Ikke bare fordi jeg har fått hyggelige ting i posten. Nei, jeg er bare jevnt over helt satt ut av hvor god jeg føler Gud er mot meg. Jeg titter ut av vinduet, og ser det har begynt å blåse skikkelig. Solen skinner som bare det, men vinden rusker i trærne. Og slik føler jeg litt at mitt samliv med Jesus er. Kraftfullt, overveldende og stormende – men gjennomsyret av varme og lys.

Det er ikke så mye mer å si, akkurat i dag. Annet enn å ønske dere en riktig god helg. Her skal det lages pasta, tenkte vi. Men Alex kommer ikke før om et par timer. Mens jeg venter får jeg sitte i den rosa sofaen foran den grønne veggen og bare smile som en gærning. Det er sinnsstemningen virkeligheten min gir meg for tiden. Jeg nyter det, og ønsker ikke annet enn at dette varer evig!

- Månebarn