31. jan, 2019

Let it go

Jesus sier jeg skal skrive blogg. I natt sa han jeg skulle skrive på engelsk – til den engelske nettsiden min. Men jeg avventer. Og deler heller dette med dere: Polar vortex: -46C temperatures as Chicago River turns to ice.

Linken er til en YouTube-video om de ekstreme tilstandene av kaldt vær i USA. Denne sommeren er det tre år siden jeg først ble klar over at Jordkloden sakte, men sikkert (eller over natten – hvem vet), beveger seg inn i en ny, liten istid.

*forlater bloggskriving for å snakke med Alex (som er den som først gjorde meg oppmerksom på mini-istiden)*

Ok, Alex hadde ikke annet på hjertet enn å dele videoen med meg, og trekke paralleller til filmen The Day After Tomorrow. Her maler man fanden på veggen. I natt bestemte jeg meg for å – bokstavelig talt – male Jesus på veggen. Male den herlige husbonden min på soveromsveggen – den som er rosa. Så skal jeg ta bildet som allerede henger der, og henge det på stueveggen – den som er grønn. Det skal henge et annet maleri ved siden av Kongen. Men hvem det er må dere nesten gjette dere frem til *blunke-emoji*

I dag har jeg hatt besøk av min gode nabo. En medkristen som bor to etasjer under meg. Vi snakket – tro det eller ei – om Jesus, tro og kristenliv. Det er så fint å ha mennesker i livet mitt som jeg kan dele disse dimensjonene med. I går var det Arnis. Vi var – tro det eller ei – i kirken. Jesus ble så glad at han begynte å gråte. Jeg er nok verdens dårligste nonne, så sjeldent som jeg setter foten min i huset til Gud. Men det skal det bli slutt på!

Ja, jeg har faktisk allerede planlagt neste katolske messe. Det er duket for å feire kyndelsmesse i Sankt Olav domkirke i Oslo på lørdag. Foruten å være en markering av Herrens fremstilling i tempelet, er det også ordenslivets dag. Altså dagen for alle vi som lever etter hellige løfter om lydighet, enkelhet, fattigdom og kyskhet. Jeg får med meg Alex. Han lurte på om det er åpent også for de som ikke er prest, munk eller nonne. Da sa jeg at det iallfall er åpent for han som er BFF med kona til Jesus.

Men nå er jeg litt usikker. Er jeg kona til Jesus? Han fikk meg til å ta av meg alle gifte- og forlovelsesringene. De var plutselig altfor store. Jeg får tanker om drømmen jeg hadde i natt. Jeg drømte at jeg møtte en jente som var langt mer synkronisert med Guden enn hva jeg er. Hun sa hun ville høre på sangen «Mmm» av Crash Test Dummies, og jeg skrudde på radioen – bare for å høre akkurat sangen jenta hadde ønsket seg. Drømmen endte med at jeg tittet opp på en bratt fjellhylle, hvor det stod tre kirker ved siden av hverandre. Jeg våknet med ordene «Galekirken min!» i hodet. Gud gjentok ordene helt til jeg hadde laget en status om det på facebook.

*tar på seg ringene igjen* *ringene er ikke for store lenger*

En av leserne mine kommenterte nylig et innlegg her på bloggen – et innlegg fra 31. juli 2016. Der var jeg veldig mye mer åpen om ting jeg ikke snakker så høyt om nå for tiden. Men der skrev jeg altså dette: «I Månebarnets univers finnes det to - om ikke tre - herskere. Det er selvsagt Yeshua, som er verdens deiligste […]». Tre herskere, tre kirker. Og jeg er «den gale»? Gal som i «feil»? Eller bare… slik jeg har forstått det… det nye normal.

Dette må jeg drøfte med Stemmen i Hjertet. Ikke om hvorvidt jeg er en hersker eller ikke. Men om han mente gal som «feil» eller som «det motsatte av normal». At han mener jeg er en kirke, har jeg innlemmet i tankesettet mitt, og er min grunnleggende forståelse av meg selv.

*får visst ikke lov til å avslutte før Jesus har svart meg på det skremmende spørsmålet*

Ok, han sier bare «nei». Dette lover ikke godt. Han sier også at tiden nå har kommet for å bruke bildet jeg poster sammen med dette innlegget. Det har jeg hatt liggende i albumet på PCen i flere år – kanskje helt siden tiden denne bloggen ble opprettet. Jeg lytter litt mer…

Jesus sier
Månebarn, det eneste som er «galt» med deg, er at du ikke klarer å innse hvor fantastisk, fenomenalt og forferdelig høyt jeg elsker deg. Tre kirker? Prøv alle kirker i hele verden – sammenfattet i én, perfekt liten menneskekropp. Føler du deg liten? Tro meg, jeg skal gjøre deg så stor at *sensurert*

- Andrea og Jesus