2. feb, 2019

Å få være Kristi brud

«Kven kan seia ut den glede, å få vera Kristi brud?» …er refrenget for denne dagen. Og svaret på spørsmålet jeg stilte i forrige innlegg, er virkelig besvart. Spørsmålet om hvorvidt jeg faktisk er kona til Jesus. Lurer dere på svaret, er det JA! Et høylytt, rungende «ja» – med ekko herfra til Universets ytterkanter. Som jeg ofte sier, er det ikke slik at et liv under Jesu beskyttelse og i Himmelens embete, byr på store og livsforvandlende mirakler hver eneste dag. Men disse subtile, små dryppene danner, litt etter litt, et ganske massivt hav etterhvert.

Nå skal jeg fortelle om to ting som har skjedd de siste dagene, som bare understreker denne herlige relasjonen til min husbond fra Himmelen. Min brudgom som gjør meg så lykkelig at jeg ikke vet hvilket bein jeg skal stå på. Er det rart føttene svikter?!

Universet er for lite, og jeg er overmannet av følelser så sterke at det nesten ikke skulle vært lov.

Du tror du føler det sterkt? Tenk på hvordan det er for meg – så stort som hjertet mitt er.

Det du sier er at de overveldende følelsene jeg har for deg, faktisk er besvart?

Besvart? Prøv «ganget med ti tusen millioner milliarder»!

Hun bare smiler.

You are a moonchild and, pretty soon child 
I've got that feeling that 
I'm gonna make you smile forever if I can 
Just give me a sign and I'll show you my plan

Hvorfor sier du «potet»?

Det kommer jeg tilbake til. Nå skal du fortelle om det som skjedde i går – i lys av drømmen du hadde for noen dager siden.

Ja, ok. Jeg drømte at jeg var på et kjøpesenter med en av disse viktige mennene i livet mitt. Han hadde parkert i parkeringshuset tilhørende kjøpesenteret, og hadde en elbil som stod på lading. Mens vi var på kjøpesenteret, gikk strømmen. Min venn sa det var kjempeviktig at vi kom oss tilbake til bilen før den gikk tom for strøm, hvilket var noe som kunne skje når strømmen hadde gått. Logisk nok, når det var i en drøm. Dermed løftet han meg opp, og bar meg som en liten baby. Han løp og løp for å rekke å komme til bilen før det var for sent, med meg i armene. Nedover trapper og, noe som var en helt syk følelse, et kjempehøyt hopp fra en avsats og ned på bakkeplan. Jeg tror han hoppet ti-femten meter, bærende på meg. Og.. det gikk bra! Jeg så opp på høyden vi akkurat hadde hoppet fra, og sa ordene: «Du er virkelig supermann, du!».

Men så gikk det bra. Han rakk tilbake til bilen før den «døde». Denne drømmen var i bakhodet ditt i går, da du og denne vennen ble utsatt for en liknende situasjon. Fortell om det.

Så i våken tilstand kjørte min venn meg til Oslo City for å hente en pakke som ventet på meg i en av butikkene der. Men idet vi rullet inn til parkeringshuset, så vi at det stod tjukt med folk utenfor – og dørene var stengt. Det viste seg at vi kom midt under en brannalarm. Heldigvis tok det ikke lange tiden før folk slapp inn igjen. Dermed hoppet jeg ut av bilen, og gikk inn på senteret. Jeg fikk gjort det jeg skulle, og kort tid etter var vi på vei hjemover. Men da begynte plutselig varsellampen for lavt oljenivå å lyse. Den beskjeden hadde kommet med jevne mellomrom i noen dager, selv om bilen veldig nylig hadde vært på service. Men nå var det en ny beskjed, en som var litt mer «akutt» enn tidligere. Min venn fant ut at han ikke hadde annet valg enn å kjøre så fort han kunne til stedet som hadde utført servicen, som var en god del kilometer fra der vi befant oss.

Hvordan gikk det?

Bra. Det var blitt gjort en feil da bilen var på service, så min venn måtte ikke betale noe for «inngrepet», engang.

Og med drømmen du fortalte om friskt i minne, var du bombesikker på at det kom til å gå fint – og at bilen ikke kom til å havarere?

Det vet du jeg ikke klarte å være sikker på :p Jeg hadde noen ganske intense katastrofetanker, mens jeg ba til [deg] om at vi skulle rekke å komme frem før oljetanken var tom. Men nok om det. Den andre tingen jeg hadde tenkt til å dele med leserne våre, var avslutningen på kyndelsmessen i dag.

Kan du ikke først fortelle hva en «kyndelsmesse» er?

Messen for å minnes at Jesus ble frembåret i tempelet, førti dager etter at han kom til verden. Men også en messe viet ordensfolk – altså vi som lever etter kyskhetsløfte.

Hva ved messen gav deg tanker om at det var svært viktig at du deltok på akkurat denne?

Salmen vi sang helt på slutten, «Jeg vil gi deg, O Herre, min lovsang». Det er vel den salmen som har vært mest sentral gjennom hele livet mitt. Og faktisk den eneste salmen som ble sunget den dagen vi giftet oss, Jesus.

Du sang for meg – stående foran alle som var kommet for å se på. Hjertet mitt svulmer når jeg tenker på det!

Men hvorfor sa du «potet»?!

Du gikk inn på Store norske leksikon, og fant denne teksten: I den engelsktalende verden omtales poteten som "The King of Vegetables". 

Ja?

Hva har jeg sagt at er din hensikt her i verden?

«Jeg skal gjøre [Omnes Populi] til vegeterende prydblomster».

Hvordan blir man en «prydblomst»?

Man mediterer.

Det var alt.

JesusogAndrea