8. mar, 2019

HIV?

Tanker om natten, og tanker om dagen, er to helt forskjellige ting. Denne uken har jeg tilsynelatende hatt det ganske bra. Men i det skjulte har jeg vært overbevist om at blodprøvene jeg tok forrige uke, skulle teste positivt for… nettopp… HIV. Nå må dere ikke tro jeg driver med aktiviteter som kan føre til HIV. Men jeg hadde en «glipp» i vinter. Og tok prøver allerede da. Likevel var jeg ikke helt trygg, enda prøvesvarene var veldig negative. Det er nemlig slik at noen ganger vises ikke HIV-viruset i blodet før etter tre måneder. Dermed klarte jeg ikke senke skuldrene helt. Forrige uke var jeg derfor på legekontoret og tok nye blodprøver. Og i dag var jeg hos fastlegen og fikk en veldig kjærkommen beskjed. Nå skal jeg boikotte alt som kan føre til HIV – for den skrekken er noe av det verste jeg har vært gjennom.

Likevel, midt oppi dette, har Guden vært veldig søt mot meg. Brukt mange virkemidler på å fortelle meg at all angsten min rett og slett bare er angst – uten hold i virkeligheten. Trygget meg når kaldsvetten tar meg, midt på natten, og jeg er sikker på at livet mitt er over. Han har blant annet sagt dette:

«Hvis det viser seg at du faktisk har HIV, er sjansen stor for at du samtidig får vite at det har blitt oppdaget en kur. I så stor grad er Universet din største fan og ivrigste støttespiller».

Jeg smiler litt. For enda jeg kom over tre facebook-poster denne uken, med linker til artikler om at to HIV-pasienter var blitt kurert, var ikke dette det spor beroligende. Mens jeg ventet på dommen som jeg fikk i dag, klarte jeg å få de gode medisinske nyhetene, til å bli et forvarsel fra Gud – om at jeg faktisk har fått HIV. Dette sett i lys av at Guden har sagt det han har sagt. Dere kan tenke dere det er en thriller inni hodet mitt noen ganger. Men hei – livet er iallfall ikke kjedelig!

Sist jeg ventet på slike prøvesvar, hadde jeg sagt til Gud at det hadde vært fint om sølvringen med perle og et kors, kom i posten samme dag som jeg fikk de gode nyhetene. Det var akkurat det som skjedde. Ringen er fra Wish.com, og jeg tror ikke den kostet 30 kroner engang. Men den har sittet på høyre ringfinger siden jeg fikk den, og den har enda ikke gått i stykker. I dag, etter legetimen, hentet jeg posten. Og der lå det faktisk to smykker. Gullfargede smykker med perler og kors. Disse kostet kanskje 20 kroner til sammen. Jeg kan rettferdiggjøre denslags når det er så billig. Men tror jeg skal stoppe nå. Sa hun for sikkert attenhundrede gang…

Jeg nyter at Universet er min største fan og ivrigste støttespiller. Jeg nyter at verden faktisk bare vil meg vel – enda mine nattlige tankerekker forteller meg det stikk motsatte. Dere må ikke tro jeg bare ligger og lager katastrofer i hodet mitt, når jeg ikke får sove. Det veksles mellom intens nytelse og herlige fornemmelser av forelskelse – og tanker om at Guden har kastet meg ut av Himmelen og at Stemmen i Hjertet er erstattet med Satan. Men jeg tror kanskje dagens gode nyheter setter en stopper for den vrangforestillingen.

Resten av dagen skal tilbringes med Jesus-musikk på høyeste volum. På ett tidspunkt må jeg ut av huset og gjøre et ærend. Og i kveld får jeg besøk av en god venn. Han kommer bare innom på en rask visitt. Får høre om han er sulten, og om han har tid til en liten utflukt. Jeg fikk nemlig veldig lyst på favorittretten fra favoritt-gatekjøkkenet mitt. Det ligger an til å bli en fin helg. I morgen skal jeg blant annet på fest. Guden har valgt ut et vanvittig søtt antrekk, og jeg gleder meg til å være «helt vanlig» og treffe folk som ikke vet at jeg er galere enn en sekk med katter.

Det har vært en uke preget av retrett og introvert-tid. Livet mitt er en evig balansegang mellom å sitte stille i sofaen/ligge i senga og se Jesus dypt inn i øynene, og å månebarne for fulle seil ute i verden. Jeg trenger begge deler, og jeg har faktisk blitt ganske flink til å holde den balansen. Det hjelper igrunn at jeg ikke sover om natten. Har jeg litt for aktive dager, har jeg i det minste fem til ti timer med kontemplasjon når resten av Norge sover. Vel, det var alt. Takk for meg – og god helg!

Andrea Isabel