20. mar, 2019

En natt over fjellet

Gjetter dere hvor jeg skal tilbringe natten? Jeg kan fortelle dere det – så slipper dere å gjette. Jeg kommer først til å være i Drammen. Deretter Hønefoss, Nesbyen, Geilo, Finse, Myrdal og Voss. For til slutt å ende opp i Bergen. Ja, jeg skal ta nattoget til Bergen. Det er der faren min bor, sammen med sin herlige familie. Pappa var grei og kjøpte togbilletter med sovekupe. Ettersom jeg stort sett ikke sover om natten, kan jeg se frem til kontemplasjon i fart. Det er faktisk slik at mange av mine mest minneverdige gudsmøter har skjedd ombord på ulike tog. Jeg har fortalt om de her på bloggen flere ganger, så det kommer jeg ikke til å gjøre nå. Jeg skulle bare nevne det. Kan ikke si annet enn at jeg er spent på hva natten vil bringe.

Men jeg innrømmer at jeg har litt reisenerver. Har jeg husket å pakke alt? Hvilke smykker skal jeg ta med? Trenger jeg flere enn tre par sko? Slike ting. Når jeg drar til Bergen er det fornuftig å ta med gummistøvler. Men det dropper jeg. Tror ikke jeg kommer til å gå så mye ute, uansett. Pappa bor et lite stykke å gå fra nærmeste Bybane-stopp. Bybanen er en slags trikk eller t-bane som bergenserne er veldig stolte av. Å gå fra huset til faren min og helt til holdeplassen, er for langt for beina mine. Så skal jeg ut og treffe venner, er jeg avhengig av å bli kjørt. Men pappa er verdens snilleste, og stiller opp der jeg kommer til kort.

Antrekket for dagen er nok litt for sommerlig for årstiden. Men jeg har på dobbel strømpebukse, hvor den innerste er av ull. Så det går nok greit. Det er en sjanse for at jeg skal møte en god venn på Oslo S før jeg setter meg på toget. Men det er fortsatt litt uavklart. Nå er iallfall så godt som alt pakket og klart, og jeg avventer beskjed fra kompisen min.

*Arnis ringer og spør om vi skal gå i kirken* *jeg kommer på at jeg allerede på søndag lovet Gud å gå i kirken på onsdag* *ber Arnis komme og plukke meg opp* *går på katolsk messe* *kommer hjem og får pakket det siste til turen* *drar innover til byen for å møte Fredrik* *Fredrik kommer på toget på Lysaker, og vi får noen hyggelige timer sammen*

Greit, jeg var på Olivia på Oslo S med Fredrik. Vi delte en vegetarpizza, og det var riktig hyggelig. En full middag på restaurant før togturen sparer meg for en relativt høy pris for mat toget. Og etter at jeg og Fredrik sa hade til hverandre, skjedde det noe annet som også var riktig hyggelig. Det var en person som stoppet meg, idet jeg lette etter hvilket spor toget til Bergen skulle gå fra. En mann jeg ble stående og prate med, helt til toget ankom. Han stoppet meg fordi han syntes stilen min var så kul. Det skal sies at i dag har jeg gått i gulljakke og gullsko – og jeg nesten ber om å få oppmerksomhet. Denne mannen var fra Oslo, men bodde et stykke utenfor, fikk jeg vite. Jeg likte ham umiddelbart, da han hadde en energi som resonerte med min egen. Dermed ble vi venner på SnapChat. Dere skal ikke se bort ifra at dere hører mer om ham.

Det er noe annet jeg vil dele med dere. Jeg har en favoritt-kunstner, en som har svært god kontakt med Gud. En som får visuelle beskjeder og mentale bilder – og på et magisk vis klarer å få visjonene over på et lerret. I dag hadde Akiane Kramarik delt sitt nyeste kunstverk på Instagram og facebook. Gjett hva det er bilde av. Et tog. Hva er sjansen for det? Den natten som skal tilbringes i en seng ombord på et tog, er det nettopp et tog hun deler med verden. Det er ikke første gang kunstnere med gudegitt talent og sterk kjærlighet til Jesus, deler noe som svarer til ting som skjer i min reise – på min himmelske vandring. Det er også historier jeg har fortalt før, og det var ikke det jeg skulle skrive om nå. Akianes «On The Right Track» kan dere forresten se her.

Jeg tror det var alt. Enda jeg har spist middag, har magen veldig lyst på noe godt. De har én Toppris til sånn 15 kroner her. Jeg tror jeg må besøke kafévognen. Så skal jeg si meg fornøyd med dagen, og synke ned i kontemplasjonen. Har jeg skikkelig flaks, kommer jeg kanskje til og med til å sovne på et tidspunkt. Må vel bare gi det et forsøk. Takk for i dag og god natt fra Månebarnet, som i skrivende stund befinner seg i tunellen mellom Asker og Drammen.

PS: Bildet er tatt av Alex fra togvinduet, på en annen av togturene til Bergen. Tror det er i nærheten av Finse.

- Andrea Isabel