4. apr, 2019

Guds fingeravtrykk

Min venn sa at det venter mange fine overraskelser i år, da jeg luftet mine økonomiske bekymringer. Jeg er ikke bekymret, sånn egentlig. Men jeg er i villrede om jeg kan unne meg noe jeg virkelig ønsker meg – noe jeg har ønsket meg i lang, lang tid. Nemlig en ny tatovering. Ok, jeg har lyst til å bygge videre på en av de jeg allerede har, den på venstrearmen. Da jeg tok den, i 2009, ville ikke tatovøren lage det jeg egentlig ville ha. Så vi kompromisset, og jeg fikk sløyfen med hjerte og flamme. Men nå har jeg lenge tenkt at jeg har lyst til å kombinere sløyfen med det jeg faktisk ba tatovøren om å lage, for ti år siden. Hva det er får dere vite, dersom drømmen min blir en realitet. Det skal sies at jeg fikk litt penger igjen på skatten – fant jeg ut i dag. Det er et femsifret beløp, hvor de siste tre sifrene er 233. Et Fibonaccitall!

*går i kiren med Arnis og fortsetter innlegget når jeg har litt bedre tid*

En hverdagsmesse er alltid en hyggelig opplevelse. Det var bare fire fra menigheten som satt i benkeradene. Og to prester. Da hadde vi en halv prest hver – ser man litt humoristisk på det. Presten som er min veileder og medvandrer var ikke tilstede, da. Kommer nok til å se ham, skal jeg på noen av messene i Påsken. Jeg vet iallfall at jeg skal på messen på kvelden Påskeaften. Den føler jeg det er viktig å delta på. Ja, så skal jeg i en annen kirke, nå på søndag. Det er den søte og koselige søsteren jeg er så glad i, som skal tale i en skikkelig rocka menighet i Oslo sentrum. Jeg har allerede lagt beslag på Alex den dagen, så jeg har selskap. Og litt støtte, når føttene svikter.

Har du tenkt på at sangen vår forteller om din sviktende gangfunksjon? «Oceans – Where Feet May Fail». Der føttene svikter.

Selvsagt har jeg tenkt på det. Men det var faktisk Alex som gjorde meg oppmerksom på det.

Kan du ikke fortelle hvor mange versjoner av «Oceans» som fins i spillelisten med samme navn?

Jeg tror det er sånn 155 ulike versjoner.

Sjekk.

Greit, tallet er visst 164.

Hvilken er din favoritt?

Foruten originalen, er jeg veldig glad i den som minner mest om rock.

Hvem er den av?

Avnue og Sven Fairchild.

Sett på den, så fortsetter vi praten.

Hva vil du prate om?

Jeg vil du skal fortelle om Fibonaccitallene.

Javel? Har jeg ikke gjort det alt?

Da gjør du det igjen! :)

De første 15 Fibonaccitallene er 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233 og 377. Ser dere et mønster? 0+1=1, 1+1=2, 1+2=3, 2+3=5, 3+5=8, og så videre. De to forestående tallene sammenlagt er lik det neste tallet i rekken. Det var den italienske matematikeren Leonardo av Pisa som oppdaget dette mønsteret – da han studerte hvordan kaniner formerer seg, og hvordan flokken vokser eksponentielt. Leonardo oppdaget, til sin store forundring, at denne tallrekken var å finne igjen i svært mye av det Gud har skapt. Man kan blant annet lage en perfekt spiral ved å bruke tallene, en struktur som kan observeres i alt fra DNAet til alt levende – til galakser i verdensrommet. Fibonaccitallene kalles ikke uten grunn Guds fingeravtrykk.

Så må du fortelle om tallet mitt.

144?

Ja :)

På samme måten som djevelen har sitt tall, har Guden ett. Et tall som er nevnt i Bibelen flere steder – men ganget med tusen. 144 000 er et velkjent tall for de fleste kristne. Og nå viser det seg at den stadig voksende oppvåknede og spirituelle befolkningen også begynner å legge merke til dette tallet. Det er ikke sjeldent at jeg ser folk, i disse nyreligiøse gruppene, melde om at de ser «144» overalt. De spør hva dette skal bety. Det gir meg tanker om min egen vandring, min egen oppvåkning – og det faktum at jeg også så dette tallet «overalt»… for ni år siden.

Vi skal avslutte, men du må skrive hva du så på en bensinstasjon en gang for lenge siden.

Må jeg?

Andrea, de tror allerede du er sprø. Du kan like gjerne dele det.

Greit. Det var en dag jeg var spesielt stressa eller glad… eller gal. Eller all of the above. Jeg var på kjøretur med min beste venn, og ble helt satt ut da jeg så at diesel- og bensinprisen på skiltet ved bensinstasjonen virkelig snakket til meg. Dieselprisen var 13:10. Bensinprisen var 14:40.

Hva stod det da, oversatt fra vårt mystiske tallspråk?

131 144 betyr rett og slett «Stol på Gud!».

Det var alt.

JesusogKristus