28. mai, 2019

Den lykkelige slutten

Denne dagen skal hete «44». Hvorfor?, spør dere kanskje. Nå skal jeg fortelle.

Eller jeg?

Gud vil fortelle?

Han føler for det, ja.

Da får jeg vel gi ordet til deg.

Takk!

Gud sier
Jeg skal egentlig ikke fortelle hvorfor denne dagen heter «44». Jeg har noe langt viktigere på hjertet. Men bare for å ha gjort det Andrea trodde jeg skulle gjøre, kan jeg si som så at Alex, den flotte mannen på bildet, slo sin personlige rekord med hele to minutter – da han deltok på Fornebuløpet, nå i kveld. Alex løp 10 km på 44,13 minutter. Om ikke det er sprekt, så vet ikke jeg. Alex klarer nesten ikke tro på den gode tiden. Han er både glad og overveldet. Andrea og alle andre rundt ham, er utrolig stolte av ham. Og det med god grunn!

Dessuten fikk pappaen til Alex påvist sin metabolske alder. Dette er altså hvor gammel kroppen hans er, når man regner ut sammensetningen av fett, knokler og muskler. Dere gjetter ikke hvilket tall han fikk. Ok, kanskje dere har gjettet det. Testen han tok, viste at han er 44 år gammel. Det er noen år siden han faktisk var 44. Så tallet «44» var gledelig for begge disse mannfolkene, på hver sin måte.

Foruten å ha vært fanklubb for en av de beste vennene Andrea har, har hun idag møtt en relativt ny venn. Dette er også en mann – da Andrea liker å omgi seg med individer av det motsatte kjønn. En kristen mann, i så måte. En kristen mann som ikke har noen problemer med å forstå at Andrea har valgt å gå den veien hun går.

*Gud sier til Andrea at hun ikke skal skrive* *Andrea er litt forvirret, men legger bort PCen inntil videre*

Nå skal du skrive.

Jeg skal skrive? Eller skal du komme med dine ord og tanker, Gud?

Kanskje vi skal skrive resten av innlegget som en samtale? :)

Ok.

Kan du ikke fortelle leserne våre hva du hører på nå?

Jeg hører på David Bowie, som en slags research for musikalen jeg skal på i morgen.

Se om du finner «Lazarus».

*setter på sangen Gud anbefalte* *lukker øynene og skrur av tankene til tonene fra Lazarus*

Tror du leserne våre vet hvem Lazarus var?

Det forundrer meg veldig, om folk ikke har hørt om ham.

Kanskje du skal fortelle historien, slik at de som ikke er så bevandret i Bibelen vet hvem forestillingen har fått navnet sitt fra.

Kan jeg godt. Skal jeg dele bibelteksten?

Nei, du skal fortelle historien med dine egne ord.

Greit! Lazarus var en venn av Jesus, da han vandret på Jorden for 2000 år siden. Han var broren til Marta og Maria, som er sentrale kvinner i evangeliene. Lazarus var syk, men Jesus hadde ingen hast med å besøke ham. Han kom ikke til de sørgende kvinnene før etter at Lazarus var død. De kunne ikke skjønne hvorfor han hadde latt det gå så lang tid. Men Jesus var rolig, og sa at tingene skjedde slik de hadde skjedd – for at Gud skulle få vise sin allmakt.

Hvordan viste jeg min allmakt, i fortellingen om Lazarus?

Du vekket ham opp fra de døde. Alle trodde det ville lukte vondt, da graven ble åpnet. Han hadde nemlig vært død i noen dager. Men ut kommer Lazarus, i likklærne sine, og lukter ikke vondt i det hele tatt.

Det er imponerende. Skulle nesten tro det var et eventyr.

Det er mange som tror fortellingene om deg, og det du drev med for 2000 år siden, er eventyr.

Vi får sørge for å fremskaffe den lykkelige slutten på dette eventyret, da, og bevise for alle hvor sant det er ;)

Jaha?

Ja. Det var alt.

Gud og hans brud