13. jul, 2019

Bursdagshilsen fra Universets Konge

Hipp hurra for Månebarnet! Dette er min hilsen til deg, Andrea. Ja, jeg skal fortelle om bursdagen din – med min stemme. Dette er altså…

Jesus som snakker

Dagen i dag begynte slik alle dagene her på hytta på øyen utenfor Fredrikstad har begynt. Med at Alex kom og vekket Andrea med en kopp kaffe. Det er en enkel og liten gest, men i Andrea sitt hjerte betyr det uendelig mye. Alle som kommer med kaffe på sengen til Andrea, får en spesiell plass i hjertet hennes. Og det er vel ikke nødvendig å si at Alex har en svært sentral plass i Andrea sitt hjerte.

Det var en rolig morgen her ute, uten en eneste sky på himmelen. Andrea kunne ikke annet enn å tenke at javisst har hun vært snill i år. Det kan jeg, Jesus, som kjenner alle Andrea sine tanker og handlinger, bekrefte at hun har vært. Enda Andrea gir seg selv mye hodebry over situasjoner hvor hun ikke helt klarte å være den beste versjonen av seg selv, mener jeg at hun på alle måter er «innafor».

Andrea kom ut til Alex, som satt i salongen på terrassen. Han sa hun måtte sjekke mailen sin. Der lå bursdagsgaven fra ham. En treretters middag på en meksikansk restaurant på Majorstuen. Gaven var én ting. Men det Alex hadde skrevet sammen med reservasjonen, gjorde Andrea så glad at hun nesten kjente tårene presse på. Men bare nesten. Hun ble også så glad at hun fortalte om gaven til alle hun snakket med de neste timene.

Det vanket en god del gaver i dag. Fra den snille pappaen og bonusmammaen fikk Andrea penger. De skal dekke en ny baderomsdør og montering av denne. Hun fikk også penger fra flere andre. Dette er fordi Andrea sparer til noe veldig fint som hun ønsker seg. Men hva det er, kommer vi ikke til å fortelle før det er en realitet. Den snille mammaen til Andrea hadde kjøpt en ny dyne til henne. Det trengtes, for den gamle dynen lekker dun fra flere hull i stoffet. Så passer det jo bedre, når man prøver å bruke minst mulig animalske produkter, å velge en vegansk dyne. Dessuten fikk Andrea en nydelig plante av to av vennene hennes. Og to vakre bilder av meg, fra tanten hennes. Bilder av scener fra Bibelen, med andre ord. Ja, så må vi ikke glemme den aller første gaven hun fikk. Den var fra lille-lillebror, og er en ryggsekk som har form som en kanin. Og som er dekket av perlemorsskimrende paljetter. Hvis det ikke står Månebarnets navn på den, så vet ikke jeg.

Selskapet på hytten ble veldig hyggelig og vellykket. Men de ble ikke så mange rundt bordet. Andrea syntes det var helt greit, for da fikk hun brukt mye tid på hver enkelt av de som var tilstede. De to gjestene som kom langveisfra likte stedet veldig godt. Og Andrea sa de gjerne kan komme og bli i flere dager, når hun og Alex skal være på hytta neste sommer. Alex er forøvrig helt forelsket i dette sommerparadiset, og synes det er trist at de reiser hjem i morgen. Andrea synes det er litt godt at hytteturen drar seg mot slutten. Men hun har selvfølgelig kost seg veldig disse dagene. Iallfall etter at den lille uværsskyen vi fortalte om sist, hadde lettet. Nå lengter hun hjem til sin nyvaskede leilighet. Den som den ene bursdagsgjesten har gitt det treffende navnet Minihimmelen.

Vel, jeg kan ikke fortelle om bursdagen og alle gavene Andrea har fått, uten å nevne den lille oppmerksomheten hun fikk av meg. Dette skjedde strengt tatt ikke på bursdagen, men etter at klokken hadde rundet midnatt. Andrea holdt på med å legge ut bilder fra dagen, på facebook. Det er liksom greia hennes, at hun prøver å illustrere hverdagen i form av bilder i det sosiale mediet. Da hun skulle legge ut ett av bildene av henne, og tagge seg selv, dukket det opp en sånn «tagge-firkant» som indikerer at det er et ansikt i bildet. Men det var ikke noe ansikt i firkanten. Firkanten dukket opp rundt ringen til Andrea. Den konsekrerte ringen; ringen som har den ærefulle tittelen gifteringen.

Jeg ba naturligvis Andrea om å tagge ringen som «Jesus». Da Andrea fortalte Alex om denne lille hendelsen, sa han at «Det er bare deg slike ting skjer med». Andrea kunne være enig, og sa at hun synes jeg er verdens søteste. Og når sant skal sies, så er ikke det så langt fra sannheten. Dette vet Andrea alt om. Vi er tross alt gift. Hehehe.. ja, det var alt.

- Jesus Kristus