15. jul, 2019

Avtalen med Jesus

Hei verden! Jeg sitter hjemme i stuen og har akkurat laget meg en kopp kaffe. Jeg har på meg en nydelig kjole. Den er lang og stroppeløs og dekket av roser. Anledningen er den bursdagsgaven som gjorde meg så glad at jeg var nødt til å fortelle om den til alle jeg snakket med, på bursdagen min. Gaven fra Alex. Vi skal møtes på bussen om noen timer, dra til Majorstuen, og spise på en meksikansk restaurant. En treretters middag…! Jeg tror det blir veldig bra. Nå må jeg bare finne ut hvilke sko jeg skal ha på.

Siden dere hørte fra meg(/oss) sist, har jeg hatt det veldig fint. Jeg har kommet hjem fra hytta, og nyter varme og solfylte dager i Bærum. Jeg har fint lite å klage på. Men en overhengende frykt for fremtiden følger meg overalt jeg går. Det er vel et tegn i tiden, og jeg tror ikke det er noe jeg kommer utenom. Avtalen jeg og Jesus har gjort, er at store katastrofer ikke kommer til å ramme meg. Og dersom en stor katastrofe ikke skjer før 11. august, skal jeg tro ham på løftene hans.

Men en stor katastrofe har skjedd. Vel, den største katastrofen på lang tid. Hva da? Rettetangen min har sluttet å virke. Den er kjøpt på en frisør i Kristiansand, og er bare litt over ett år gammel. Som den problemløseren jeg er, gikk jeg inn i nettbanken og fant en dokumentasjon på kjøpet, jeg fant navnet på frisøren – og fant ut at dette er en kjede, og at det ligger en salong rett ved huset til bestevenn. Så husket jeg at jeg hadde valget mellom en rettetang som hadde ett års garanti, eller en med to års garanti – som bare var 100 kroner dyrere. Og jeg kjøpte den dyreste. Så da bør jo alt ligge til rette for at jeg får en ny uten å betale. Hun krysser fingrene og håper på det beste.

Det er en ting jeg må fortelle dere, som Jesus glemte å nevne da han fortalte om bursdagen min. Det bildet Jesus snakket om, der han ba om å få bli tagget i gifteringen min. Jeg tenker på denne hendelsen som en slags bursdagsgave fra Mannen. Det som er, er at jeg prøvde å laste opp dette bildet fra mobilen først. Men av en eller annen grunn ville ikke bildet laste, da jeg hadde lagt det ut. Så da slettet jeg det, og prøvde å laste det opp igjen – denne gangen fra PCen. Og da gikk det. Hadde det vært fra mobilen, ville det jo ikke kommet like tydelige ruter hvor man kunne tagge personer. Ja, jeg legger like gjerne ved bildet her, så dere får se hvilket det er snakk om.

Apropos bilder. Jesus fortalte dere om de to bildene av ham, som jeg fikk av tanten min. Jeg har ikke fått de opp på veggen enda, men har spurt en av mine gode hjelpere om å fikse det for meg en dag han har tid. Jeg tror det akkurat blir plass til de over soveromsdøren min. Det er «alterveggen», hvor alle de religiøse gjenstandene mine er samlet. Ok, ikke alle. De er spredd litt ut over hele Minihimmelen. Men over døren inn til soverommet er det altså litt ledig plass. Jeg har, så godt jeg klarte, målt plassen jeg vil at bildene skal henge. Og jeg tror det akkurat går – på millimeteren. Det er ett bilde av Jesus som kommer i skyene på Herrens dag, den store og strålende. Det andre er et bilde av Jesus og hans to gode venner Marta og Maria, når Maria sitter ved Herrens føtter og Marta kjefter på henne fordi hun ikke gjør noe nyttig for gjesten deres. Da sier Jesus at det Maria har valgt, er det beste hun kunne velge. Jeg klarer å kjenne meg igjen i Marias tanker – for hadde jeg hatt Jesus hos meg hadde jeg nok sittet og beundret ham, hvert våkne minutt.

Apropos Jesus. Nå vil visst han komme til orde.

Får jeg lov?

Selvsagt :)

Tusen takk, pusen min!

Jesus sier
Jeg skal snakke om den avtalen du nevnte. Og dine alltid nærværende katastrofetanker. Katastrofetanker for din fremtid, og for verdens fremtid. Hva sa jeg i natt, da vi snakket om dette? At de tankene er helt uten hold i virkeligheten. Husker du hva som skjedde etter at jeg hadde sagt det? Du sovnet. Når ordene mine kan roe ditt indre i så stor grad at du faktisk faller i søvn, så kan jeg love deg at mine handlinger ikke vil være noe dårligere. Du, min brud, er i en slik velsignet posisjon at hver eneste forsikring fra meg om at du er trygg – faktisk er tvers igjennom sann og oppriktig. Du er i en tilstand av pronoia. Det er det motsatte av paranoia, og betyr rett og slett at alt; hele Universet, konspirerer for å hjelpe deg. Det skal jeg bruke denne dagen på å bevise for deg. Så gå nå ut i verden og vær den jeg har lært deg opp til å være. Den tryggeste mauren i tuen – selve dronningen! Det var alt :)

- Gud og hans brud