28. jul, 2019

Jeg kveles!

Hei, dere! Det er sommer, det er sol, og det er søndag. Jeg har gjort det mest fornuftige man kan gjøre en søndag. Hva da? Jeg har vært i kirken. Det gikk ikke helt som planlagt, da. For alle de tre jeg kjenner som går i den kirken (og som kjører bil), måtte melde avbud. Likevel var jeg klar, og veldig innstilt på at jeg skulle komme meg på messe. Dermed tok jeg beina fatt. Og tro det eller ei, så gikk det akkurat. «Akkurat» som i «på hengende håret». Messen var forøvrig en god opplevelse. Ja, og jeg møtte en der som jeg kjenner. Så da hadde jeg selskap, også.

Over på noe helt annet. Det har dukket opp et problem. Om det kan kalles en stor katastrofe, vil vel tiden vise. Men jeg tror problemet som har oppstått kom som en konsekvens av at jeg «unfrienda» djevelen. I vinter, eller kanskje det var i fjor høst, sa han noe til meg. Ett ord, som han bare sa én gang. Satan sa ordet søvnapné. Jeg visste så vidt hva det var, og måtte google det. Det er visst en tilstand hvor du slutter å puste, mens du sover. Og det som har skjedd etter at jeg bestemte meg for å ikke være kompis med mørkets fyrste, er at jeg gjentatte ganger har opplevd å våkne med følelsen av at jeg blir kvalt.

Det høres unektelig skremmende ut. Men jeg er ikke spesielt skremt. Hvis tilstanden kommer fra Satan, så føler jeg meg trygg på at han ikke kan overprøve Gud sine forordninger og bestemmelser.

Gud her.

Ok. Hva har du på hjertet?

Jeg må bare be deg legge bort PC i åtte minutter og femtiseks sekunder.

*Andrea mediterer til tonene fra favorittsangen sin*

Nå skal du la meg si det jeg har på hjertet. Slapp av, jeg skal ikke være slem :)

Skeptisk… men greit, kjør på!

Jesus sier
Jeg har så mye å si deg. Først av alt må jeg si FLOTT JOBBA! Du sov mindre enn tre timer natt til i dag, men klarte likevel å være sosial i flere timer i kveld. Du klarte likevel å gi de du snakket med, nå i kveld, opplevelsen av å ha den beste samtalen de har hatt med deg noengang. Du har fungert på det «ekstra» giret som aktiveres når det eneste du vil er å trekke deg tilbake og stenge verden ute. Disse kreftene du ikke selv er klar over at du innehar – og som helt og holdent kommer fra meg. Du har, uten at jeg sier noe annet enn sannheten, vært på jobb.

Nå skal jeg fortelle leserne våre hva som akkurat skjedde. Andrea satt og skrev på dette innlegget. Så sendte hennes bestekompis link til en sang på YouTube. Da pauset Andrea musikken som spilte på Spotify, og så på videoen. Da den var ferdig, og Andrea startet musikken fra Spotify igjen, var det en helt annen sang enn den som hadde spilt før YouTube-videoen. Et ørlite Spotify-mirakel, med andre ord. Hvilken sang var det da, som plutselig spilte? En annen av Andrea sine favoritter. Nemlig «Holy (Wedding Day)». Den handler om det himmelske bryllupet omtalt i Johannes Åpenbaring.

Men dette var en digresjon. Sier han, og ber Andrea dele hva sangen som spilles i skrivende stund forteller henne:

«Don’t you worry, don’t you worry child, see Heaven’s got a plan for you»

Det Jesus vil si deg, nå når alt av krefter har forlatt deg, triggerne er mange og intense, og du henfaller til dystopiske dagdrømmer om både din egen og verdens fremtid – er nettopp dette. Det foreligger en plan; en himmelsk plan, for dette livet. En god plan. Planen for din fremtid smelter sammen med planene mine for verden, og danner det mest spektakulære mesterverket noensinne.

Guden, du er flink med ord. Men når alt kommer til alt, er løftene dine intet annet enn tomme ord. Jeg må skru ned forventningene, begynne å leve i den virkelige verden, og ikke i eventyret jeg har i hodet mitt.

Hva hvis eventyret du har i hodet ditt er «den virkelige verden»?

Hva hvis jeg streiker?

Både du og jeg vet at det ikke er et alternativ. Men du? Angående dette problemet som du luftet innledningsvis. Ikke vær redd. Du kommer ikke til å kveles mens du sover. Dette er bare nok en kamp mot de mørke kreftene, som du har blitt en mester i å hanskes med. Nå skal vi avslutte. Sammen med dette innlegget skal du dele bilde av det du fikk av den snille mammaen din i dag.

*Andrea knipser et bilde av gaven hun fikk, helt uventet*

Sånn, det var alt :)

Gud og hans brud