23. aug, 2019

Tenk positivt

Jeg var ute en tur i dag. Og jeg opplevde at jeg egentlig bare følte for å sitte her hjemme. I den velsignede sofaen i den velsignede stuen i den velsignede leiligheten. Så da fikk jeg min venn, som jeg var ute med, til å kjøre meg hjem. Nå er det veldig rent og ryddig her. I går gjorde jeg jo det jeg klarer på egenhånd, når det kommer til husarbeid. Jeg støvsugde, byttet sengetøy, kjørte en vaskemaskin og tørketrommel, og fikk ryddet alt inn i skap. Og så fikk jeg jo mat levert på døren, fra en hjemleveringstjeneste jeg ikke skal skrive navnet på. Jeg har de langt opp i halsen nå, skjønner dere. Saken er at samtlige frysevarer manglet, i leveransen jeg fikk i går. De ville gjerne rette opp i det, og tilbød meg etterlevering uten at jeg skulle betale for det. Greit nok, tenkte jeg, og ba dem komme i dag mellom 14 og 16. Så satt jeg her, da, i to timer. Ingen leveranse. 16:45 var budet her. Men han kunne ikke finne inngangen til blokken. Da måtte jeg komme ned og møte ham ute. Han stod parkert førti meter fra inngangen. Nå er jeg ganske oppgitt, og har kommet frem til at jeg ikke skal handle mat fra dem lenger.

I stedet har jeg tenkt til å begynne å handle på en relativt ny butikk som ligger på Bekkestua. Jeg var innom der på onsdag, sammen med mamma. De har et bredt utvalg av vegetarmat, i tillegg til mye spennende varer jeg ikke finner i andre butikker. Å skulle handle der krever at jeg trolig kommer til å trenge hjelp av venner med bil. Heldigvis har jeg noen av dem, så jeg tror det skal gå fint. Jeg får betale dem i form av en kopp kaffe og mitt blide åsyn.

Men du er ikke spesielt blid nå. Er du vel?

Nei, ikke nevneverdig. Men så er det ingen her og drikker kaffe nå, heller.

Hva er det som plager deg?

Det er noe som foregår i verden, som på sikt kan være veldig ødeleggende.

Jeg synes vi skal snakke om det.

Men jeg forholder meg ikke til den versjonen av verden.

Likevel må det dekkes. Fortell leserne våre hva som bekymrer deg.

Jeg er bekymret fordi regnskogen Amazonas står i flammer. Denne kalles «Jordas lunger», og er ansvarlig for 20 prosent av oksygenet i atmosfæren. Nå sier de at brannene sannsynligvis har gjort så mye skade at regnskogen ikke er til å reddes.

Var det dette du og Alex mediterte for i går kveld?

Ja.

Hva leste du da du stod opp i dag?

At det nå regner i Amazonas. Men jeg tror egentlig ikke det var sant.

Kanskje det var derfor jeg kalte deg til å bare sitte hjemme, nå i kveld? For å mobilisere alt av krefter og fokus på kontemplasjon. Bønn og meditasjon for å redde regnskogen?

Jeg gjør gjerne det. For deg, for verden, for alt liv på Jorden.

Da har vi en plan for resten av kvelden! Og du? Alt kan reverseres. Man må bare ha de rette kontaktene ;)

Du er plagsomt optimistisk. Men greit, da sier vi det!

Hvis alle var så optimistiske som meg, ville de fleste verdensproblemer blitt løst i løpet av kort tid. Så det er et råd jeg har, til dem det måtte gjelde. Tenk positivt! Så vil du/dere se mirakler.

Det var alt?

Ja, det var alt :)

Gud og hans brud