17. sep, 2019

Lykksalig

Alex har gjort meg oppmerksom på et ord, den siste tiden. Et ord jeg ikke tror jeg har brukt noen gang. Men det er godt mulig dette ordet beskriver hvordan livet føles, akkurat nå. Hva er ordet? Lykksalighet. På engelsk kan dette oversettes til ‘bliss’. Ja, der har dere meg.. Skriver hun, idet sangen «Bliss» av Tori Amos begynner å spille på Spotify. Gud er ombord, med andre ord. Vi får se hva han har på hjertet, nå i kveld.

Hva vil du skrive om, da?

Hva jeg vil? Har du noengang tatt mine ønsker i betraktning?

Jeg spurte deg om dette, for noe som virker som en evighet siden. Kan du ikke dele den opplevelsen med leserne våre?

Kan jeg vel! Dette var i 2011. Det var faktisk 23. september det året. Jøss, den hukommelsen min.. Uansett, jeg lå og skulle be. På den tiden var det ikke en direkte dialog mellom Jesus og jeg. Men det betød ikke at han ikke snakket til meg. Det var bare ikke samtaler på samme måte som vi har nå. Så ja, jeg skulle be. Og sa «Kjære Gud». Men idet jeg sa dette, sa Jesus «Hva vil du?». Jeg ignorerte ham, og prøvde å begynne bønnen på nytt. «Kjære Gud», sa jeg. Og Jesus bare: «Hva vil du?!!». Jeg skjønte han lurte på noe. Jeg skjønte hva han lurte på. Han lurte på om jeg ville gifte meg med ham. Det hadde nemlig vært tema i bønnene mine den siste tiden. Var det den eller den mannen jeg ville ha? Men da Jesus spurte meg, slik han gjorde, svarte jeg ganske enkelt at det var Ham jeg ville være sammen med. Ingen mann – bare Mannen.

Kom ikke her og si jeg ikke tar dine ønsker i betraktning.

Men gjør du det? Jeg føler jeg kastes viljeløst rundt fra den ene forskrudde forestillingen til den neste. Og baserer valg og vurderinger på tanker jeg på ingen måte kan stole på.

Føler du deg sprø?

Jeg føler meg lykksalig :)

Viljeløs, litt gal og helt euforisk?

Gode beskrivelser.

Det var alt.

Jaha?

Har du noe å legge til?

Jeg må tenke.

Du mener ikke-tenke?

Du vet hva jeg mener.

*Andrea mediterer*

Næh, det var alt.

- Gud og hans brud