3. nov, 2019

Om å lage lister

Hei, alle sammen! For en fin dag det er i dag. Vel, jeg har ikke vært ute enda, det skal sies. Jeg sovnet etter 5 i dag tidlig, og klarte ikke å komme meg på formiddagsmessen. Heldigvis har jeg en god venn som gjerne blir med på messe i en annen kirke her i Bærum, om noen timer. Så da har jeg kommet meg ut av pysjen og inn i et søtt antrekk. En stram bukse med blått og rosa blomstermønster, en topp med teksten ‘Head in the clouds’, og en rosa, løs cardigan. Jeg tok ut øredobbene med perler, og byttet de med et par i sølv, som har form av hjerter med vinger. Så tenkte jeg å ha på hvite joggesko, også med hjerter og vinger. Ja, nå vet dere hvordan jeg ser ut i dag.

Grunnen til at jeg ikke sov i natt, var at jeg hadde et langt stevnemøte med Han jeg giftet meg med. Vi gjorde alt det man gjør når man er gift (med en Gud). Én av tingene var at både jeg og Jesus ramset opp hva vi liker best med den andre. Jeg skal ikke si hva han sa, men min topp tre liste var som følger:

  • Jeg liker at du er så uforutsigbar, fantasifull og oppfinnsom. At du aldri slutter å overraske.
  • Jeg liker at jeg ser deg i alt jeg erfarer. At jeg kjenner deg igjen i hvert minste aspekt av hverdagen og av Skaperverket.
  • Jeg liker at du aldri svikter eller skuffer meg; at du alltid bærer og holder meg. At selv de vanskelige situasjonene kan snus opp-ned og bli velsignelser.

Får du ikke til å skrive mer?

Nei. Har du noe på hjertet, Jesus?

Jeg har det, vet du :)

Da gir jeg ordet til Guds Ord!

Jesus sier
*Andrea får beskjed om at det var alt for nå, og at resten av innlegget skal skrives når denne dagen går mot slutten*

Daa var det min tur! Jeg kunne ramset opp alle de tingene jeg elsker ved Andrea. Men det blir litt klissete og kleint. Og det var egentlig ikke det jeg hadde på hjertet nå. Etter at Andrea skrev starten på dette innlegget, sendte jeg henne først til kirken, og deretter til Drammen – av alle steder. Andrea hadde så lyst på vegetarburger fra en fastfoodkjede som ligger langs E18 mot Drammen. Så da fikk hun med seg sin gode kirkevenn Arnis, og gjorde en road trip ut av det.

Det var et annet ærend Andrea også hadde i Drammen. Men det får bli mellom oss, og et knippe andre ‘utvalgte’. Hovedsaken er at Andrea og Arne hadde en veldig fin kveld sammen. Og Andrea ble, som så ofte ellers, svært positivt overrasket over nivået av flyt og medgang på turen.

Så kommer det jeg egentlig hadde på hjertet. Andrea har null idé om hva jeg vil frem til. Dermed setter jeg henne til å skru av tankene sine, og lytte til meg.

*Andrea gjør som Jesus befaler* *Jesus sier bare ‘nei’, og Andrea blir litt forvirret* *hun prøver å meditere en gang til* *Jesus sier fortsatt bare ‘nei’, når Andrea prøver å få noe vettugt ut av ham*

Men hva vil du, da?

Jeg vil at du skal skrive det.

Skrive hva?

Min liste over det jeg liker best ved deg.

Jeg trodde ikke du hadde tenkt til å gjengi den?

Nei. Du skal :)

Du er nå en luring noen ganger. Men greit. Det Jesus sa i natt, da han skulle nevne sin topp tre-liste over egenskaper ved meg han liker, er som følger:

  • At jeg er ydmyk. Jeg korrigerte ham og sa jeg ikke kunne tenkes å være spesielt ydmyk, med tanke på i hvor stor grad jeg ofte føler meg som Queen of effing everything. Da lo han, og sa det ikke er hvordan jeg er i møte med ham som teller, men hvordan jeg er i møte med andre mennesker.
  • At jeg ser det som min plikt og oppgave å møte alt og alle med den kjærligheten jeg vet han har for alt og alle. Om det er snakk om et sølvkre på baderomsgulvet mitt, en ensom løvetann i veikanten, eller mine beste venner – de fortjener alle den samme respekten og anerkjennelsen.
  • At jeg er så ærlig.

Det var vel ikke så vanskelig? Men du følte ikke for å utdype det siste punktet?

Du ba meg stoppe der.

Det gjorde jeg. Da sier vi ‘det var alt’, og så skal du få lov til å legge deg.

Det var altså alt.

- Gud og hans brud