5. nov, 2019

Løftene

Når livet ditt går ut på å ha det uendelig bra – mens tankene dine messer på med ‘snart slutter det å gå bra’. Der har dere hverdagen min i et nøtteskall. For jeg har det uendelig bra. Alt er lagt til rette for at jeg skal ha det uendelig bra. Bortsett fra styggen på ryggen, som ikke gir meg ett rolig øyeblikk. Jeg klarer selvsagt å ‘skru av’ stemmen hans, når jeg går inn for det. Men det er voldsomt anstrengende å alltid gå rundt og nesten forvente undergang og hva verre er. Nå vil forøvrig Jesus komme med noen velvalgte ord. Jeg får vel bare gi ham ordet.

Jesus sier
Ja, pus. Du har kommet et langt stykke på vei når du anerkjenner hvem som gir deg alle katastrofetankene. Det er ikke Mannen hvis navn er tittelen på sangen du hører på i skrivende stund. Sangen som heter Yeshua HaMashiach. Eller bare Jesus, som de fleste kjenner meg som.

Ja, dere. Dette er Jesus. Det er ikke med dette sagt at Andrea påberoper seg å være Jesus. Jeg bruker ganske enkelt fingrene hennes for å formidle en beskjed. Dette er Andrea vant med; hun har skrevet beskjeder fra meg i en årrekke. Mesteparten er i form av samtale oss to imellom. Men noen ganger tar jeg til orde, og kommer med en ordentlig monolog – for alles skue.

Denne monologen skal handle om alt det Andrea frykter. Og hvor sant og sannsynlig det er at frykten blir realitet. Denne monologen skal handle om hva det er større sjanse for at skjer – både i Andrea sitt liv, og for verden som en helhet.

Første og største frykt er at samfunnet kollapser, at nav slutter med utbetalingene sine, at sykehusene og apotekene går tomme for livsviktige medisiner, at vannet i springen forsvinner, at strømleverandørene slutter å levere elektrisitet, at matbutikkene går tomme for mat, at det blir unntakstilstand i Norge – og at alle stjeler fra alt og alle for å overleve.

Alt dette er ting makter og myndigheter ber oss være redde for; å være forberedt på. Da norske myndigheter sendte ut brosjyrer med alt alle burde ha i hjemmene sine, i tilfelle samfunnskollaps, opplevde Andrea noe som gjorde henne litt mindre bekymret. Det var på denne tiden i fjor, og Andrea gikk rundt med stressetanker om at hun hadde pådratt seg en uhelbredelig sykdom. Jeg forsikret henne, igjen og igjen, om at dette ikke var tilfelle. Men hun følte likevel hun måtte til legen og ta alle nødvendige tester. Så fikk hun svar; blodprøvene var helt fine. Samme kveld falt blikket hennes på brosjyren som lå halvveis skjult under noen bøker. Idet hun så brosjyren, sa jeg – Stemmen i Hjertet hennes – rett og slett navnet på den skumle sykdommen. Andrea la sammen to og to – slik hun trekker schizofrene slutninger. Alt det beredskapsbrosjyren ber henne være forberedt på, er like sannsynlig som at Andrea hadde denne skumle sykdommen. Hvilket hun ikke hadde. Heldigvis.

Dette er frykter og angster for Norges og hele verdens fremtid. Men nå skal jeg fortelle dere om noe det er langt mer sannsynlig at skjer – i Andrea sitt liv. I går kveld, skjønner dere, kom hun frem til noe gøy. Hun har tidligere lest at apokalypsen vil være over i 2030. Hvor og hvordan hun leste dette, har hun glemt. Det er uansett ikke relevant. I 2030 kommer Andrea til å være 42 år gammel. Det vil også være det året som markerer at hun har kjent meg halve livet sitt.

Og det Andrea bestemte seg for, etter å ha konferert litt med meg, var at hun skal holde en gedigen fest i 2030. Noen av dere kan kanskje gjette hvilken dato festen vil falle på. Til dere andre kan jeg meddele at den magiske dagen er 11. august. Da er det altså 21 år siden hele Andrea sin virkelighet ble snudd på hodet; da hun forstod hvor virkelig Gud er, og hvor kritiske tider hun lever i.

Månebarnet sloss mot demoner på en daglig basis. Tankene hennes. Å vente i ti-elleve år på sinnsro og sjelefred virker som ti-elleve år i helvete. Og mine ‘fanatiske’ løfter går ut på at Andrea sin verden er det stikk motsatte av helvete – allerede nå. Andrea sin verden er bare koselig og vennlig, fylt av magi og mirakel, flyt og medgang. Når Andrea slutter å lytte til styggen på ryggen, og alle løgnene hans, vil hun ikke ha ett problem i verden. Det, min brud, er et løfte!

- Jesus