13. nov, 2019

Medgang i hverdagen

Ro, flyt og harmoni er stikkord som beskriver hverdagen min – sånn som ting er nå. Selv det jeg snakket om i natt, har fått en eller annen form for forløsning. Det handler litt om meditasjonen jeg hadde etter nattens innlegg. Og hvordan den ble avsluttet. Men enkelte ting passer seg ikke å dele med hele verden. Enkelte ting er for mystisk til å dele, selv for en mystiker som har tvangstanker om å dele så godt som alt. For jeg kan faktisk ha gode spirituelle opplevelser, uten å dele det med alle.

Hva har jeg gjort i dag, da? Noe som føltes veldig nødvendig. Jeg fikk en nitti minutters massasje, fra en fantastisk flink massør jeg kjenner. Det er altså den snille mammaen min som skjemmer meg bort, ved å sponse en full kroppsmassasje hos denne massøren en gang iblant. Én ting er at hun er teknisk dyktig, og virkelig vet hva hun driver med. Men jeg mistenker at hun også har en form for ‘varme hender’, og at jeg samtidig med massasje også får en healing.

Hva annet har jeg gjort, da? Jeg tok taxi fra lokalene til massøren, og endte opp i Sandvika. Der møtte jeg en søt kafévenninne. En ganske voksen dame, som jeg har kjent i en årrekke. Hvis jeg befinner meg i Sandvika og har litt tid til overs, pleier jeg å ringe henne. Nå var det lenge siden vi hadde sett hverandre, så da var det ekstra hyggelig. Vi satt på en av kaféene ved togstasjonen, og pratet om hva som har skjedd siden sist.

Så dro jeg hjem, bare for å konstatere at jeg har det uendelig godt. Jeg har gode netter, jeg har gode dager, jeg har gode venner og en fantastisk familie. Jeg har en vanvittig skjønn og herlig ektemann, og jeg føler meg som verdens heldigste som har fått dette livet. Jesus er…

Jeg er?

Å, vi skulle gjøre det slik?

Er det greit?

Jada, selvfølgelig. Jeg har innsett at dette er vår blogg, så det gjør meg ingenting at du skyter inn med noen ord av og til.

Så bra da! Får jeg lov til å ta over skrivingen?

Værsågod! Dette er altså…

Jesus som prater
Andrea vet ikke hva jeg skal snakke om nå. Sånn er det ofte. Jeg ber om å få ordet, uten at hun som stiller fingrene sine til min disposisjon vet hva jeg vil at skal komme på trykk. Men jeg kan røpe at det jeg skal dele nå, er noen av planene Andrea har fremover.

Det aller første av betydning som skjer, er at en søt venninne av Andrea kommer for å ta bilder til en eksamensoppgave. Venninnen til Andrea har valgt å vinkle oppgaven rundt Andrea og hennes tro, og hennes relasjon til meg. Dette er en ung dame som studerer for å bli journalist. Hun har ‘ordets gave’, som man sier, og har hatt tekster på trykk i flere ulike medier allerede. Men denne oppgaven er altså en fotooppgave. Andrea føler seg beæret over at venninnen ønsker å fokusere på hennes liv, og gleder seg veldig.

Noe annet som skjer iløpet av de neste ukene, er at Andrea skal til Bergen igjen. I dag kjøpte hun billetter til togreisen over fjellet – med sovekupé på vei vestover. Sånn måtte det bli, fordi Andrea har en viktig avtale på Østlandet den ene kvelden, og en enda viktigere avtale neste kveld – i Bergen. For å slippe å avlyse noen av avtalene, er hun rett og slett nødt til å reise om natten.

(Det skal sies at dette hadde vært en fin anledning for Andrea til å våge seg opp i lufta igjen. Hun har ikke flydd siden sommeren 2017. Hadde Andrea valgt å fly, kunne hun rukket alt hun har sagt ja til – uten å måtte reise om natten. Men hun valgte tog, og lar ‘jomfru’-flyturen skje i januar, som planlagt. Mer om det kommer når tiden nærmer seg.)

Det er selvsagt mye mer av interesse som skjer, i tiden før den kvelden deres verden plutselig er i et helt nytt tiår, når klokka slår midnatt. Men vi har ikke tenkt til å slutte å dele hverdagen vår med dere. Så det er bare å følge med, hvis du er en av de som liker å holde seg oppdatert om små og store begivenheter i livet til Bruden til Guden. Takk for oss, det var alt!

- Gud og hans brud