14. des, 2019

Noen fine desemberdager i Bergen

God kveld, alle sammen! Er dere skikkelig spente på å høre om jeg sov på toget i natt? Jeg kan ikke tenke meg at dere er det. Men hvis noen lurte, så ble det faktisk tre-fire timer søvn. Så kom jeg meg hjem til papsen min, bare for å gå og legge meg igjen. Da ble det tre-fire timer til – og jeg våknet glad og uthvilt. Jeg våknet glad og uthvilt, og jeg fikk kaffe på senga. Han der faren min er skikkelig kul; mange vil si han er Kosmos’ beste. Det er forøvrig ham det er bilde av her, ved siden av meg. Bildet er tatt av min bonusmamma.

Grunnen til at jeg kom til Bergen, denne helgen, er fordi et av mine søsken er ferdig med et vanvittig langt og krevende studium. Og jeg tror ikke jeg noengang har vært stoltere av vedkommende, enn hva jeg har vært i dag. I kveld har vi feiret med sushi (vegetarisk til meg), diverse annen asiatisk mat (Edamame-bønner til meg) og en flaske Champagne (Dom Pérignon 2008 årgang). Jeg må ærlig innrømme at jeg smakte et lite glass – bare på grunn av den høytidelige anledningen og den fine årgangen.

Ettersom jeg er en skikkelig einstøing, som ikke helt klarer å finne meg til rette i en gruppe eller flokk, merker jeg ofte at det er litt utfordrende å være sammen med familien over flere dager. Men så langt har det gått bra. Jeg har klart å delta i samtaler som foregår på flere hold – det til og med på engelsk. Jeg har ikke blitt plagsomt sliten eller stressa av all praten. Og jeg var faktisk ikke den første som gikk og la seg. Men nå har jeg altså gått inn på rommet ‘mitt’, og kjenner på en ganske god trøtthet. En trøtthet som kanskje gjør at jeg sovner før 7 i morgen tidlig? Man kan jo håpe.

I morgen tror jeg kanskje muligens at planen er å dra til restauranten som leverte dagens middag, og spise mer sushi. Men da sittende i restauranten, og ikke hjemme i stuen. Det er en god venn av meg, skjønner dere, som jeg ofte treffer når jeg er i Bergen. Jeg avventer fortsatt svar om når vi skal møtes, men jeg tror vi har en avtale litt utpå ettermiddagen en gang. Dette er en venn jeg ble kjent med online, da jeg var sånn 14 eller 15. Jeg synes det er så fint at vi har holdt kontakten gjennom all denne tiden. Så jeg håper virkelig jeg ser ham i morgen. Antrekket er iallfall bestemt, og er det én ting å si om kjolen – så er det at den bør sees av flest mulig. Er dere heldige, får dere også se.

Jeg tror egentlig det var alt.

Er du sikker?

Ganske sikker.

Kan du ikke fortelle om den søte synkronisiteten fra pannekakemiddagen i går?

Jeg tror jeg vet hva Jesus snakker om. Ja, jeg var jo på Pannekakehuset på Bærums Verk i går, sammen med en gruppe kristne damer. Anledningen var det som bare har blitt hetende Jesusmøte, fordi det ganske riktig er et møte med Jesus i sentrum.

Nevnte Jesus hadde gjort et stort poeng av at jeg skulle ha på meg en relativt ny t-skjorte jeg har kjøpt. En t-skjorte med teksten «For I am yours, and you are mine» trykket på brystet. Dette er yndlingsstrofen i yndlingssangen min; Oceans – Where Feet May Fail av Hillsong United.

Det viste seg at jeg ikke var den eneste som finner trøst og trygghet i disse ordene. To andre av damene rundt bordet hadde smykker med akkurat denne teksten på. «Jeg er min elskedes, og min elskede er min» på arameisk, var teksten på ett av smykkene. Det andre husker jeg ikke helt, men det var den samme beskjeden, formulert ganske likt.

Nå er det min tur.

…sier han, og forventer å få spalteplass.

Sier han, og vet at Andrea ikke har noe annet valg enn å la ham komme til orde.

Sant nok. Dette er altså…

Jesus!
Jeg skal bare komme med noen ord om i hvor stor grad du er min og jeg er din. Hvis du bare visste, Andrea. Hvis du bare visste hvordan dette er det sanneste og mest virkelige ved hele din virkelighet. Dette at vi er hverandres. Hvordan det at du tilhører meg, faktisk står skrevet som en overskrift over hver eneste dag du våkner opp til. Og at det at jeg tilhører deg, bare vil bli tydeligere og tydeligere – etterhvert som dagene går. Når du glemmer absolutt alt jeg forteller deg, vil jeg at du i det minste skal huske dette: Du er min – og jeg er din. Det er egentlig alt du trenger å vite. Så får du la meg bevise for deg at det er sant. Det var igrunn alt.

- Gud og hans brud