23. des, 2019

Mens vi venter på Kongen

God jul, alle sammen! Jeg skal ikke komme med lange og mange ord, akkurat nå. Jeg skal bare fortelle om overraskelsen jeg hadde til mamma og lillesøster. Det var denne kaken! Den er ikke laget av meg, og den er heller ikke laget etter mine ønsker. Det var mannen bak bryllupskaken (som så slik ut) som hadde lagt ut bilde av denne, på sin facebookside. Han fikk ikke solgt den, og tenkte å auksjonere den bort. Jeg kom med et bud, og lurte på om det var altfor lavt. Mannen svarte at det jeg bød, var sånn cirka hva det kostet ham å lage kaken. Dermed bød jeg litt mer. Så gikk hele dagen, og utpå kvelden fikk jeg beskjed om at ingen hadde bydd over meg. Kaken var min!

Det ordnet seg på en ganske perfekt måte, med tanke på å få hentet den. Den gode vennen jeg skrev om, i forrige innlegg, skulle uansett kjøre innom meg. Jeg spurte om han kunne svippe meg til kakebakerens adresse i Oslo. Det var ikke noe problem. Vi kom oss dit, fikk hentet bakverket, og fikk fraktet herligheten hjem uten at den ‘døde’. Så satt jeg den på balkongen, hvor den stod over natten. Jeg har aldri vært lykkeligere for kjøleskaptemperaturer ute, enn hva jeg har vært det siste døgnet. Det er vel ikke nødvendig å nevne at kaken på ingen måte fikk plass i mitt miniatyr-kombiskap.

Da mamma kom og hentet meg hjemme, nå i kveld, stod kaken inni en stor eske som egentlig er for blomsteroppsatser. Mamma visste med andre ord ikke hva jeg hadde med – hva overraskelsen var. Kaken er av betydelig størrelse, og det var også esken den stod inni. Jeg satt med esken på fanget hele turen fra Bærum, via Frogner, og ut til Østfold – hvor vi skal feire jul. Både mamma og lillesøster lurte fælt på hva som var inni esken. De trodde det kanskje var et dyr, en kanin kanskje? Det tror jeg muligens handlet om at jeg snakket om at det som var inni esken ikke måtte ‘dø’. Jeg tror jeg til og med ble kalt dyreplager, som fraktet et dyr inni en lukket eske på den måten. Og mamma sa hun ikke ville ha en kanin hoppende rundt inni hytta hennes.

Jeg ler litt når jeg skriver om dette. For det var faktisk veldig gledelig å kunne vise to av favorittmenneskene mine hva jeg hadde skaffet for oss. Hvordan de reagerte? Vel, de syntes den var vanvittig flott. Jeg tror de ble glade. Og så tror jeg mamma også ble glad det ikke var et dyr jeg hadde tatt med. Kaken ble forøvrig kuttet etter middag. Månebarnet fikk det første stykket, med litt av både fullmånen og juletreet på bildet. Den var fantastisk god, av typen red velvet. Lillesøster sa at de to beste kakene hun hadde smakt, var fra denne kakedesigneren. Det var altså kveldens mesterverk, og den jeg fikk laget til konsekreringen min (eller bryllupet mitt med Jesus, slik jeg liker å se det).

Hvis dere ikke ser det, er dette en kake med religiøst tema. Figurene på toppen skal jo forestille de tre vise menn, eller de tre kongene fra Østen. De er vel ute på vandring akkurat nå, ledet av en klar og skinnende Betlehemsstjerne. De er oppspilte og forventningsfulle. De skal jo møte Messias – den lovede Kongen av Israel. Så da passet det egentlig bra at vi spiste kaken dagen før Kongens fødsel. Nå skal jeg avslutte, bare for å bruke litt tid på nevnte Konge. Det er godt mulig dere hører fra meg, iløpet av morgendagen. Hvis dere ikke gjør det, slenger jeg på nok et god jul. Det var alt – god natt!

- Månebarn