1. jan, 2020

Månebarnet og Atreyu sin Nyttårsaften

Hei, verden, og GODT NYTTÅR! Jeg tror jeg skal fortelle litt om nyttårsfeiringen min. Min og Alex sin nyttårsfeiring. Men først av alt må jeg nevne at jeg er vanvittig glad og takknemlig for at jeg har fått en sånn venn som det Alex er for meg. En jeg har feiret nyttår med hvert eneste år siden vi ble venner. Dette ble med andre ord vår fjerde nyttårsaften sammen. Og for å beskrive feiringen vår med ett ord.. må jeg bruke et engelsk ett. Peaceful. Det var fredelig, rolig, hyggelig og koselig. Og Alex er virkelig en av de aller beste jeg har i livet mitt. Så ja, jeg er glad og takknemlig for at det var akkurat ham jeg fikk ringe inn det nye tiåret med!

Antrekket for kvelden ser dere her. Dette er Jesus-kjolen over alle Jesus-kjoler. Og det var, tro det eller ei, Jesus som ba meg bruke den. Jesus-kjolen har gjennomsiktige ermer med rosemønstret stoff. I flere år har jeg vært på utkikk etter strømpebukser med samme mønster. I høst kom jeg over et par slike – og bestilte to i samme slengen. Da jeg fikk pakken med strømpebuksene, viser det seg at disse ikke er strømpebukser, men tights. Altså at de ikke har fot. Men de var likevel helt perfekte. Mønsteret er faktisk helt identisk som mønsteret på kjolen. Alex kunne nesten ikke tro at de to tingene ikke var et sett, og at de var kjøpt på to helt forskjellige nettbutikker og helt forskjellige tidspunkt. Han konkluderte med at Jesus hadde en liten finger med i spillet.

Vi konkluderte også, begge to, med at Jesus hadde en finger med i spillet – hva nyttårsmiddagen angikk. Ingen av oss visste helt hva vi drev med. Jeg lager så godt som aldri mat, og visste så vidt hva jeg hadde i huset av kopper og kar. Alex lager jo mat, men ikke så mye av det han hadde kjøpt inn til gårsdagens middag. Han hadde kjøpt andelår til seg selv, og diverse grønnsaker til oss begge. Jeg erstattet kjøtt med en eksklusiv ost. Nemlig Camembert. Så skulle vi tilberede dette. På et knøttlite kjøkken med noe som går under definisjonen hybelkomfyr. Den har bare to kokeplater. Vi var litt spente på hvordan dette kom til å gå. For det var ganske mye å tilberede. Hvordan gikk det, da? Det gikk så utrolig bra; det ble så utrolig godt – at vi var litt overrasket, begge to.

Hva annet enn and og ost ble det? Som jeg allerede har nevnt, hadde jeg alkoholfri vin både til middagen og til midnatt. Disse var kjempegode, begge to. Han der bestevennen min – han som ikke er Alex – er virkelig omtenksom. Som en digresjon kan jeg nevne at jeg møtte ham i dag, til vår relativt nyoppstartede tradisjon: Vi går på Peppes Pizza på Skøyen første nyttårsdag. Men ja, det var ikke det jeg skulle skrive om. Eller skulle jeg det? Jeg kan jo nevne at vi hadde det veldig hyggelig, og at den mannen har en helt spesiell plass i hjertet mitt. Og at jeg er litt imponert over beina mine, som ikke svikter i det hele tatt, nå for tiden. Det er nesten så jeg ikke skjønner hvorfor jeg drar med meg stokken, hver gang jeg går hjemmefra.

Men ja, digresjon over. Tilbake til gårsdagen. Jeg hadde altså alkoholfri vin, Alex hadde noe litt annet til seg selv. Vi hadde mer sjokolade enn vi klarte å spise opp. Og så hadde vi stjerneskudd, takket være Arnis. Dessuten hadde vi to fine meditasjoner, Alex og jeg. Det var én før midnatt, og så var det en når det nye tiåret var begynt. Vi mediterte for at den himmelen, det paradiset som jeg har på innsiden – eller som jeg bor i (siden jeg kaller huset mitt for ‘Minihimmelen’) – skal bli virkeligheten til hele verden. Under kveldens første meditasjon, fikk jeg også et nyttårsforsett fra Mannen. Jesus sa rett og slett dette:

«Du skal ikke la mennesker som er styrt av frykt, eller mennesker som prøver å spre frykt, få definere hvordan du skal ha det på innsiden. Det er min befaling til deg for det nye (ti)året!»

Jesus sier også med dette, at jeg ikke skal ha noen grunner til å frykte. Dermed legger jeg alt av slike lavfrekvente impulser og følelser igjen i 2019. Jesus svarer meg, idet jeg skriver dette, med sangen Be Still, My Soul. Dette er en hymne som begynner med disse ordene: «Be still my soul the Lord is on thy side».

Jeg tror jeg må si at det var alt. Klokken er 22:33, og jeg har lovet å møte pappa i Oslo i morgen. Pappa, som kommer fra Bergen i kveld, overnatter hos en kompis i natt, kun for å være med på innspilling av Frokost-TV i morgen tidlig. Jeg håper jeg klarer å sovne, så jeg slipper å møte ham som noe i nærheten av en zombie som ikke har sovet ett sekund. Men ja, godt nyttår – nok en gang. Og god natt.

- Månebarn