8. apr, 2020

Drømmenes Himmelske By

Du vet du er stressa når du drar til fastlegen din fordi du mistenker brystkreft…….. og du får beskjed om å meditere. Den første setningen der får meg til å le. Men det er egentlig litt tragikomisk. At jeg føler jeg holder på å forgå av tanker om at *alt* er i ferd med å gå i tusen knas; at Gud kommer til å tvinge meg til å gjøre det verst tenkelige man kan gjøre; at Jesus er noen helt andre enn Hvem jeg vet han er. Og at ‘dette’ ikke skjer. For det gjør det visst.

Hva er ‘dette’? En post om hva som har skjedd idag, før klokken i det hele tatt har rundet 12. Og litt om hva som har skjedd de siste dagene som har ledet frem til ‘dette’.

Min venn Mamo-chan har en annen venn som heter Moses. Moses har lagt meg til på facebook. Og mens jeg har vært venn med Moses har han skrevet mye om ‘Passover’. Det er den Jødiske ‘påsken’. Og…. det er idag. Passover er jo i bunn og grunn historien om da Gud sendte en dødsengel til Egypt og drepte alle de førstefødte egypterne. Mens de som tilhørte Gud hadde fått beskjed om å smøre lammeblod over dørene sine. Da ville dødsengelen vite at der bodde det Noen fra Israels tolv stammer, og passerte huset uten å ta ett eneste liv. Ja jo og for noen dager siden hadde Mamo-chan skrevet at han skulle ‘gjøre Passover’ over facebook. Da jeg spurte hvordan han tenkte å gjøre det, fikk jeg ikke noe svar. I kjent stil, med andre ord.

Hva har Mamo-chan gjort på facebook idag? Noe skikkelig søtt han delte var et bilde av Kenny fra South Park, sammen med en brud i hvitt. Hva hadde han skrevet sammen med bildet? Jeg skal finne det frem. Ja han skrev: Dette fikk meg til å smile Kenny har endelig fått en spesiell venn. Og så fulgte en liten samtale under bildet mellom Mamo-chan og Usagi-chan. Jeg gjengir den her – fordi jeg fikk lov. Jeg spurte faktisk.

Usagi: Jeg lurte alltid på hvordan i alle dager Kenny kunne komme tilbake i hver eneste episode, med tanke på at han alltid døde…….
Mamo-chan: Kenny er udødelig jeg antar jeg alltid syntes synd på ham som døde på de verst tenkelige måter.
Usagi: Jeg syntes alltid han var den søte av dem :3
Mamo-chan: Han er en god gutt
Usagi: Stakkar Kenny. Jeg husker jeg ble glad i de senere sesongene når han sluttet å dø. Hvem er hans nye venn?
Mamo-chan: En ny kjæreste han møtte når han kom tilbake fra de døde. Han møtte henne i en te-kafé mens han drakk sort te
Usagi: Aww. Jeg er så glad på deres vegne!
Mamo-chan: [GIF av dansende Kenny]
Usagi: Dans gjenoppstandelsesdansen [dansende emoji-mann]
Mamo-chan: [en annen GIF av dansende Kenny]
Usagi: [denne GIF-en]

Hva annet gjorde Mamo-chan på facebook idag? Det er hemmelig, får jeg beskjed om. Men jeg kan skrive litt om hva han har gjort på facebook-profilen min den siste tiden. Han har delt denne videoen. Er den ikke nydelig? Dessuten har han delt denne sangen. Og denne. Ok, sannheten er at jeg har sendt ham sangene, og han har spurt om han har fått lov til å dele dem på sin profil. Jeg har sagt ja – men at han måtte tagge meg i innleggene.

Idag da jeg våknet var det første Gud ba meg gjøre, å dele denne sangen på facebook. Jada. Og så gjorde jeg en hel del andre ‘apokalypse-relaterte’ ting. Og så dro jeg til legen og fikk beskjed om at jeg bare måtte kose meg, slappe av, nyte dette nye livet – og meditere. Jada.

Det var alt.

- Usagi