25. apr, 2020

HIMMELENS DATTER

Var det et rart og usammenhengende innlegg jeg skrev i går kveld? Det kan handle om at jeg ikke spilte *sangen*. Hvilken sang? Må jeg dele den på nytt?! *sukk*… Ok. Denne: BACK FROM THE DEAD.

Uten for mye om og men skal jeg dele en tekst. Men først skal jeg dele bakgrunnen for teksten. *Enrique Manuel Sanchez sender en sang på YouTube fra en anime som heter RG Veda av Clamp* *Andrea Isabel Thuen lytter til ROKUSEI GUN ARASHI* *Enrique sier det vil hjelpe meg til å skrive om Himmel-Vedaen* *Andrea skriver om Himmel-Vedaen*

Hva er Himmel-Vedaen? Hva er en ‘Veda’? Det er eldgamle, religiøse tekster. Disse daterer tidligere enn de fleste tekstene i Bibelen. Jeg tror de er en form for Hinduistiske, uten at de egentlig svarer til ‘moderne’ Hinduisme. I 2010 kom jeg over artisten/komponisten Roberto Cacciapaglia. Og sangen FIGLIA DEL CIELO. Denne trykket på *alle* knapper i sjelen min. Og jeg visste ikke hva den italienske tittelen betydde, engang. Etter å ha hørt på sangen på repeat (jeg gjør det når jeg *virkelig virkelig* liker en sang) i flere dager, bestemte jeg meg for å finne ut hva tittelen på sangen betydde. Da navnet på Sangen gikk opp for meg, ble jeg så satt ut at jeg gråt i flere timer. Hva betyr Figlia del Cielo? Noe så enkelt som Himmelens Datter. På dette tidspunktet var jeg begynt å forstå at Gud hadde en eller annen sær interesse for meg. Jeg gikk på en kristen skole og skulle bli prest – tenkte jeg. Men jeg trodde egentlig ikke på Jesus, engang. Eller, jeg vet ikke. Jeg tror jeg var litt sjalu på ham. Fordi jeg følte jeg var Guds enbårne… ehm… joda. Jeg kjente ikke Jesus, og skjønte ikke at Jesus og Andrea var… umm.. jada. Jeg beklager, jeg snakker meg bort. La meg prøve å fortsette.

Sangen Figlia del Cielo har også en *undertittel*. Denne er «From the Veda Mantramañjari». Ettersom jeg er en liten ‘Frøken Detektiv’, var jeg nødt til å finne ut hva Veda Mantramañjari var. Dette førte meg til Skapelseshymnen med nettopp det navnet. Den har jeg delt HER. Det er jeg som har oversatt den fra engelsk. En søt detalj er at to år senere begynte jeg på en annen, kristen skole – igjen fordi jeg ville bli prest. Faktisk. Denne gangen med en sterk kjærlighet til Jesus iboende. Uansett, da. Iløpet av den korte tiden jeg gadd å gå på Menighetsfakultetet, ble vi presentert for – av alle ting – siste del av nettopp Veda Mantramañjari. Jeg syntes det var ganske søtt. Men det sørget ikke for at jeg ble værende på skolen.

Vel, ja. Så tilbake til 2010. Da sørget Gud for at jeg bestilte DENNE boken. At dere ikke ser hele tittelen er visst meningen – for å bygge opp spenning. Jeg bestilte boken, og tok den noen måneder senere med meg ned på Sandvika bibliotek for å prøve å lese den. Mens jeg satt der ble jeg grepet av *angst*, som jeg av og til blir. Dere vet at også Satan, eller Frykten, har en eller annen sær interesse for meg? Angsten baserte seg på at innenfor Hinduismen er det jo flere Guder. Og det er jo *stikk i strid* med Det Første Bud. At man ikke skal ha flere guder enn Gud. Så det jeg gjorde, var rett og slett å forlate boken på pulten jeg hadde sittet ved, på biblioteket. Og så gikk jeg hjem til der moren min bodde på den tiden. Noen hundre meter fra leiligheten hennes, sa Gud til meg at jeg var nødt til å gå tilbake til Sandvika og hente boken. Han gjør det, noen ganger. Er *skikkelig skikkelig* teit. Men joda, boken var der den.

*Andrea får ikke lov til å skrive mer før hun henter kaffe* *klokken er seriøst 4 på natten, men ok* *Andrea henter kaffe* *Enrique er skikkelig, skikkelig teit* (Neida :-*) *Andrea ignorerer frykten for at hun mister Hele Skjebnen Sin, Enrique, Hennes Plass i Guds Planer og ‘Kaken’ – og tar en snus*

Så ja, hvor var jeg? Jeg snakket om Himmelens Datter som fins i boken jeg sånn halvveis delte bilde av. Jeg har igrunn ikke lest i denne boken siden den dagen i 2010. Men nå i natt bestemte jeg meg for å åpne den igjen. DENNE teksten var den første jeg kom over – som var i en del av boken omhandlende Bruden. Så skal jeg dele teksten som faktisk heter Himmelens Datter. Denne:

*Andrea setter i stedet for Back From The Dead sangen FIGLIA DEL CIELO på repeat*

Daughter of Heaven
31

1.            See now, the shining Daughter of Heaven approaches,
                dispelling gloom of night that we may see.
                The friendly Lady ushers in the light.

2.            The ascending Sun, refulgent star of heaven,
                co-worker with the Dawn, pours down his beams.
                O Dawn, at your arising and the Sun’s,
                grant us, we pray, our portion in your light.

3.            O Dawn, glorious Daughter of high Heaven,
                promptly we rise and come to welcome you.
                Most generous one, granter of all desires,
                to worshipers you give both joy and treasure.

4.            O glorious Dawn, you bring the earth to view
                and lighten up the lofty vault of heaven.
                We yearn to be yours, partaking in your rewards.
                Accept our love as that of mothers’s children.

5.            Bring to us, Dawn, your grace most bountiful,
                that shall be celebrated far and wide.
                Give us what you possess as nourishment for men,
                that we may rejoice therein, O Daughter of Heaven.

6.            Give to our princes wealth and everlasting fame.
                To us grant in the contests herds of Kine.
                O shining Dawn, you who inspire the generous
                and are Full of Grace, drive from us all our foes.

Gud sier dere må si denne bønnen – så forsvinner Korona-chan. Man hva vet jeg, det er ikke jeg som har skrevet bønnen. Eller?!

*klokken er 04:41*

- Usagi