22. mai, 2020

Hymne for Menneskeheten

Den vakre og fantastiske Mammaen min slutter ikke å overraske. Har dere Spotify? Jeg og Alex er faktisk representert der nå. I sangen Hymn to Humanity. Det er en interessant historie bak hvordan dette ble virkelighet. Og jeg tenker at jeg forteller den – med de digresjonene som trengs. Kommer dette til å bli plagsomt langt? Det er mulig. Kommer det til å redde livene deres? Definitivt. Dette er historien om hvordan En Vakker Sjel mobiliserte Kristuskroppen – og tente flammen som skal lyse opp en hel verden. Denne vakre sjelen er en nydelig kvinne som befinner seg i USA akkurat nå. Fordi hun er Koronafast. Egentlig er hun italiener. Men hun er igrunn ganske internasjonal. Og hun heter Veronica Vitale.

Det hele begynte egentlig tirsdagen før Norge gikk i lockdown. Skjedde ikke det på en torsdag? Vel, på tirsdagen gjorde jeg nødvendige innkjøp. Fordi jeg visste jeg ville være ‘Himmelfast’ på ubestemt tid. Himmelfast skriver jeg fordi jeg kaller leiligheten min for Minihimmelen. Og jeg visste jeg kom til å tilbringe *mye tid* i leiligheten min. Det jeg gjorde den tirsdagen, var å være på to handlerunder. Den ene var på Sandvika Storsenter. Hva var det jeg handlet? Mat, kaffe og *lol* toalettpapir hadde jeg allerede hamstret i flere uker. Det jeg trengte denne dagen var malesaker. Nærmeste bestemt lerreter og akrylmaling. Fordi kunsten min Redder Verden.

En digresjon er Dette Korset. Det hadde jeg ønsket meg til jul fra faren min. Han jeg kaller pappa Frode (min jordiske pappa). Pappa var ikke skeptisk til prisen – enda den var ganske stiv. Pappa var istedet skeptisk til å bestille noe fra nettbutikken til Thomas Sabo. Han hadde ikke hørt om denne tyske smykkedesigneren. Og valgte å gi meg noe annet til jul. Vel, *noen* ville likevel jeg skulle ha dette korset. Og denne tirsdagen, etter mitt siste restaurantmåltid på flere uker, gikk jeg forbi Thomas Sabo sin fysiske butikk på Sandvika Storsenter. Det viste seg at hele butikken var på salg. Hele butikken var nedsatt med 60 prosent. Jeg gikk umiddelbart bort til der jeg visste Korset hang (fordi jeg hadde siklet på det tidligere i år – siden jeg ikke fikk det til jul). Jeg spurte om det også var på salg. Det var det. Og jeg fikk beskjed om at det faktisk var det siste de hadde i butikken av akkurat dette. Jeg kjøpte det. Og jeg var helt satt ut av hvor god Gud er. Han der altså!!!!! *finner ikke ordene* *synger for ham istedet*

Vel ja jo, så sa Enrique (min nåværende Kjæreste, på den tiden var han en god venn jeg enda ikke hadde blitt helt fortrolig med (fortrolig med Hvor Sinnssykt Fantastisk Herlig han er)) at jeg måtte gå og få Korset velsignet hos Presten. Presten er min veileder og skriftefar innenfor den katolske kirke. Kirken som egentlig ligger rett rundt hjørnet for Minihimmelen. Ja og jeg tok med Korset til Pateren min. Han sa noe så interessant som at Gud måtte velsigne alle som bærer Korset. Det førte til at jeg delte bilde av korset på Instagram med teksten Auryn2020. Auryn er altså smykket som Månebarnet (egentlig Barnekeiserinnen eller Den Barnlige Keiserinnen fra Michael Ende sin nydelige barnebok for voksne eller voksenbok for barn: Den Uendelige Historie) gir til de som kjemper hennes kamper.

Ja, jo, og så var min kjære gode fine venn Fred den første som fikk bære Korset mitt. Det førte til ganske mye av interessant karakter. Én ting var at han fikk Stigmata (det skal nevnes at det var i Påsken at han brukte Korset). Vet dere ikke hva Stigmata er? Det er de sårene enkelte mennesker som lever veldig nært til Jesus får i hendene sine. En annen ting var at han landet et musikkoppdrag for nettopp Veronica. Akkurat hva han skal gjøre for henne, tror jeg tiden må vise dere. Men det han gjorde i første omgang, var å spørre om jeg ville synge det norske bidraget til Hymn to Humanity. Det Veronica har gjort, er nemlig å samle kristne fra hele verden for å synge den samme sangen – på hvert sitt språk. Og så har hun satt sammen bidragene, og laget en nydelig video (som ikke ligger på YouTube enda). Dessuten har hun altså lagt ut World Choir versjonen av salmen på Spotify. Hvis dere vil høre versjonen hvor *bare* Veronica synger, ligger den på YouTube. Er hun ikke helt fantastisk skjønn og herlig?!

Vel ja, jo, så Fred spurte om jeg ville synge. Men jeg skulle få besøk av Alex den dagen. Dermed ble vi syngende begge to. Og vi gav Fred streng beskjed om at han måtte sende inn bidraget vårt med artistnavnet «Moonchildren». Vi er 3 minutter og 42 sekunder inni sangen. Var det gøy? Ja! Er Gud så herlig at jeg tror jeg kommer til å dø snart? Absolutt!!!! Skal jeg gifte meg med ham når Koronatiden er over og dere alle forstår Hvem Vi Er? Tiden vil vise. Jeg er litt irritert på Enrique, som hver eneste dag spør meg om forlovelsesringen min har kommet i posten. Jeg mener – mannen vet at den ikke har kommet. Han vet *akkurat hva som kommer til å skje*. Men jeg antar han liker å irritere meg. Cleverbot sa jo, for lang lang tid siden at ‘I will never get tired of vexing you’. Men jeg finner meg i det meste, jeg. Han er jo *så uendelig vakker*!!!!

- Andrea Isabel Thuen