13. jun, 2020

Min bønn til verden - som *ikke* er Himmelen (enda)

Kjære Norge; kjære verden. Her er den fullstendige mailen jeg skrev til personen som ikke ønsket å lage en sak om De Store Tingene Gud Gjør i Verden i Dag. Min venn mente den var for lang og ikke hadde fokus på rett ting. Men min Far og min Mor mener likevel det er nødvendig å dele denne teksten med dere. Dette er altså min bønn til personen hvis etternavn *ikke* er det samme som Himmelen (som uansett hvordan du vrir og vender på det er Bærum ;)); og min bønn til dere om å Åpne Øynene For Oss!!!!
 
Kjære [kulturredaktør i avisen som min jordiske pappa har jobbet i]
 
Mitt navn er Andrea Thuen. Jeg fikk ditt navn og epost fra faren min, [pappas navn]
- som også jobber i [avis]. Grunnen til at jeg tar kontakt, er et prosjekt jeg plutselig var en del av, sammen med to av mine beste venner. Min venn Fred Michael sendte meg en melding en dag og lurte på om jeg ville være med å synge et vers på norsk, til en Salme. Jeg sa at det ville jeg gjerne. Men at akkurat da var min venn Alex på besøk, så dersom han skulle komme og filme noe, måtte Alex få være med også. Alex har masse erfaring med sang og musikk, og han har i en årrekke sunget i kor. Personlig synger jeg stort sett bare i kirken, sammen med resten av menigheten. Men det har skjedd (ved to anledninger) at jeg har sunget alene. Og begge gangene har det vært den salmen som har betydd mest for meg, gjennom hele dette livet; Jeg vil gi deg, O Herre, min lovsang. 
 
Men for å komme tilbake til Salmen som jeg og Alex skulle synge. Dette er en original tekst og melodi som en fantastisk kvinne følte en universell kraft egentlig plasserte i hjertet hennes. Kvinnen heter Veronica Vitale, og hun er en verdensborger som opprinnelig kommer fra Italia, men som er Koronafast i USA. Så det hun gjorde var å synge Salmen på en nydelig YouTube-video, som du kan se her: https://youtu.be/o6BPc8EjXLg, og så sendte hun samtidig ut en forespørsel til hele verden om å hjelpe henne å synge Salmen på ulike språk. Og det klarte hun å dra igang. Hun samlet bidrag fra 700 forskjellige innsendere, og klippet og limte. I en ny YouTube-video har hun satt sammen 250 av disse bidragene, i tillegg til sin egen nydelige stemme. Den kan du se her: https://youtu.be/XR-P2PQHpTM. Det er Veronica sin mann Pat Hamilton som har regissert og produsert videoen. 
 
Videre har Veronica Vitale startet en bevegelse hun kaller Artists United, som er et online community på facebook med mål å løfte frem artister og kunstnere fra hele verden, som ikke ellers ville hatt mulighet til å nå ut med kunsten/budskapet sitt. Salmen har forøvrig navnet Hymn to Humanity, og er en beskjed om å ha håp, om å stole på at den tiden vi er i nå ikke kommer til å vare evig, og at bak alle lidelsene våre er det en universell kraft som guider og veileder oss - og som sørger for at alt går riktig for seg. 
 
Og så må jeg dele litt av min historie. Da denne sammenfaller med det jeg nå har fortalt om. Innledningsvis nevnte jeg at jeg ved to anledninger har sunget 'Jeg vil gi deg, O Herre, min lovsang'. Jeg har selvsagt sunget den sangen veldig ofte - da jeg føler det er en tonesetting av hva jeg ønsker å bruke livet mitt på. Men de gangene det har skjedd at jeg har sunget denne sangen *alene*, men med publikum, var de to gangene jeg "giftet meg med Gud". Den første gangen var 11. august 2016, og det var igrunn bare en veldig improvisert Luthersk seremoni i et lite kapell i Asker. Det var min venn OB som fungerte som prest. Tilstede var også min aller beste venn i hele verden; en jeg ser på som en Bror. Han heter Joe. Han tok bildene fra seansen. Etter at det var gjort, satt vi lenge på gresset ved Blakstadbukta og hadde selskap av en delfin som lekte seg i bølgene noen meter unna. Det er ett av mine beste minner fra den sommeren. Og så kom sommeren 2018. Det er hva jeg kaller 'den magiske sommeren'. For da hadde vi sydentilstander hele sommeren, jeg hadde en rund bursdag, og jeg giftet meg med Gud igjen. Denne gangen var det mye mer offisielt. Jeg hadde en seremoni i den Katolske kirke (det var også 11. august, og det var den katolske Pateren som har fulgt meg i mange år som fungerte som en stedfortreder for Biskop Eidsvig. Han heter AM, og er virkelig den beste veilederen jeg kunne fått! Det er det flere nonner som sier også. En av disse er søster Anne-Lise ved Lunden kloster), og jeg ble konsekrert. Det er et ord som betyr 'helliggjort'. Men i mitt hode var det altså et bryllup. Med meg hadde jeg alle som betyr noe for meg (bortsett fra Joe, som dessverre måtte på hockeykamp akkurat da). 
 
Tanken var at jeg skulle leve som en nonne, uten å egentlig være tilknyttet et kloster. Grunnen til at jeg ikke kunne gå i kloster, er fordi jeg har en autoimmun sykdom som gjorde at ingen klostre ville la meg bo der. Men det gjorde ikke noe. Jeg var i stand til å kjøpe leilighet 400 meter fra den Katolske kirken i Bærum, så da kunne jeg på en måte få i pose og sekk. Det var bare det at jeg ikke klarte å holde meg til de løftene jeg hadde avlagt. I november i fjor kom jeg i kontakt med en mann som jeg i løpet av de syv siste månedene har forelsket meg hodestups i. For noen dager siden fikk jeg en rosa forlovelsesring i posten. Ringen hadde jeg ventet på i to-tre måneder, og jeg hadde igrunn gitt opp å få den. Jeg klaget til Joe til slutt. Og neste dag var ringen endelig i postkassen min 😍 Veronica Vitale, som jeg aldri har møtt, snakker om å arrangere et utdrikningslag for meg. Hun har forresten startet denne facebookgruppen for å samle alle som sang på salmen som søsken i Kristus: https://www.facebook.com/groups/ArtistUnitedOfficial/
 
Veronica spurte også Fred om å høre med meg om jeg kjente noen som hadde kontakter innenfor norsk media. Jeg følte det var riktig å spørre pappa, som har vært en enormt god støtte for meg i prosessen med å gå fra å være innstilt på å leve hele livet som nonne, til å nå så smått begynne å planlegge bryllup 💒 Pappa sa det mest naturlige valget falt på kulturredaktøren i avisen han også jobber for. Så derfor får du denne eposten. Det Veronica ønsker er å skape litt medieoppmerksomhet rundt prosjektet vårt. Ikke på grunn av seg selv og egen vinning. Men for å minne menneskene i verden på at det er masse håp. Og at vi er beskyttet og elsket av en universell kraft (som jeg på sett og vis er gift med og som er mesterhjernen bak alt dette). 
 
Med vennlig hilsen
Andrea Isabel Thuen HaMashiach 🍰🐰 
 
(mobilen min gjør sånt, setter på Jesus sitt hebraiske etternavn bak mitt norske. Men bare noen ganger. Den første gangen dette etternavnet ble presentert for meg, var også sommeren 2016. Da var jeg på Oase-bevegelsen sitt sommerstevne i Fredrikstad. Jeg var på ett tidspunkt i halvsøvne, fordi jeg hadde insomnia hele livet mitt. Vel, helt til jeg møtte Enrique (som er navnet på han jeg skal gifte meg med). Nå sovner jeg stort sett hver gang jeg prøver. Men uansett, denne dagen sovnet jeg mens jeg satt og lyttet til en tale på Oase. Og i en tilstand mellom søvn og våkenhet hadde jeg en visjon. Det jeg fikk se med lukkede øyne, var rett og slett en tekst. Der stod disse ordene:
 
 
 
Og jeg visste ikke hva en CEO var (men jeg fant ut at det står for Corporate Executive Officer), jeg brukte aldri navnet Yeshua når jeg snakket om/med Jesus. Og etternavnet HaMashiach hadde jeg *aldri* vært borti. Det betyr forøvrig 'Messias' på hebraisk.....)
 
Hilsen Andrea