19. sep, 2020

Når Gud(ene) kommer i (nett)skyen

Når jeg er sint på moren min, kaller jeg henne barbo eller barbrian. Er jeg skikkelig sint, går hun under kallenavnet ‘barbarian’. Men det er ikke ofte. Men det var altså det siste jeg kalte henne før jeg blokkerte nummeret hennes, nå for noen minutter siden.

(Når jeg er sint blokkerer jeg alle som snakker til meg på messenger, også, som jeg ikke kjenner. Så vet dere det.)

Hvorfor er jeg så sint på moren min? Fordi hun henger seg opp i ting hun ikke har noe med. Bakgrunnen for det hele var at jeg spurte om hun kunne sponse en pizza som jeg ville bestille. Da fikk jeg fire meldinger som svar. Hvorav en var at hun foreslo at jeg istedet skulle be nav om å få en hjelpeverge som kunne styre med økonomien min. Hun hang seg opp i at jeg hadde kjøpt en genser i går. «Dette henger ikke på greip», sa hun.

Hvorfor sier alle disse ordene til meg? Jeg har vokst opp med «Dette henger ikke på greip», som et slags mantra sagt av både mor, far og stemor. De sier virkelig veldig tydelig at de ikke skjønner seg på meg. På noen som helst måte. Og de mener jeg er sprø fordi jeg kjøper fine klær fra finn.no som er superbillige – fordi jeg på samme tid spør om hjelp til å betale en pizza levert på døren.

(Det skal sies at fordi selgeren av genseren viste seg å være en jente som betydde veldig mye for meg da jeg var liten, fikk jeg den for halv pris. Jeg betalte 50 kroner istedet for 100, fordi hun syntes det var så hyggelig å se meg igjen. En pizza ville ha kostet minst 300 – men det er ikke relevant, er det vel?????)

Men jeg skulle ikke skrive om penger og de som mener de er foreldrene mine. Jeg skal skrive om hvor jeg var for noen dager siden. Og hvor syk jeg ble av å være der. Sannheten er at jeg satt under et tre i Nygårdsparken i Bergen i tre dager, mens jeg var rusa på opiater. Jeg latet som jeg mediterte, men sannheten var at jeg hallusinerte. Neida. Det er ikke sant. Jeg ruser meg faktisk ikke på noe, noen gang. Jeg har sluttet med alt. Jeg er så gal som dette helt naturlig. Men jeg og en av mine beste venner bodde ganske riktig på et hotell rett ved Nygårdsparken. Vi var turister i Bergen i tre dager. Det er sannheten.

En annen sannhet er at han som tror han er faren min, hadde sagt veldig tydelig at han ikke ville treffe meg for å snakke ut om de emosjonelle problemene jeg har fått etter en barndom og oppvekst i lys av at hans kone alltid kritiserte, terroriserte, mishandlet og mobbet meg. Han nekter faktisk å ha noe som helst med meg å gjøre, før jeg innrømmer at alle utfordringene er min feil – ene og alene – fordi jeg alltid gav dronning sonja MellomBar det onde øye.

Men neida, det var ikke frode thuen jeg skulle skrive om. Jeg skulle skrive om noe annet. Nemlig....

Barna fra Sukhavati

Dette er en barnebok skrevet at Jostein Gaarder. Jeg har elsket denne boken hele livet. Den handler om barna Lik og Lak som bor i det uendelige landet Sukhavati. Der bor også Oliver og Olivia, som er voksne. Oliver pleier å fortelle eventyr for barna. Eventyr om verden. Etter å ha hørt om verden i mange evigheter, spør barna om de kan få lov til å besøke verden. Oliver forteller dem at det ikke går, fordi alt bare er et eventyr inni hodet hans. Men barna gir seg ikke. Dette gjør at Oliver bestemmer seg for å skape verden – slik at Lik og Lak kan besøke den. Så blir verden laget, og barna reiser inn i eventyret de har blitt fortalt om i tusenvis av år.

Hvor i alle dager havner barna, når de ankommer verden? Det er egentlig to steder, i løpet av boken. Begge stedene befinner seg i Bergen, i virkeligheten. Det er for det første Festplassen (Dette Bildet er tatt på Fornebu, Bærum, i en stor park som ligger der (min vakre Tvillingbror bodde et steinkast unna – vi kalte denne parken for parken hans (jeg har en park som er ‘min’, jeg og. Men den er mye, mye mindre (men ‘min’ park er Jødisk))).

Ja, så de havner på Festplassen når de ankommer i glasskulen sin. Men de havner også på taket av kjøpesenteret Sundt. Og da jeg og min venn var på vår Bergenstur, tok jeg DETTE BILDET av taket på Sundt. Jeg tok også Dette og Dette. Bare for å ha nok dokumentasjon. Jeg trodde det var Moses som stod der oppe. På grunn av staven statuen holder. Dette er staven Moses fikk av Gud, da han klarte å gjøre en giftslange om til en stav (eller noe sånt). Dette er også symbolet for apotek, i vår verden. Eller Kundalini-energi, hvis dere vil begynne å utforske symbolikk.

Men uansett, jeg fant ut at statuen egentlig er av Merkur/Hermes. Dette er Gudenes budbringer i Romersk og Gresk mytologi. Hva tenkte mitt sprø hode når jeg la sammen to og to? Jeg skal skrive en lang konklusjon på to setninger. Hør, Israel - #Elohim sier: 

Dersom dere deler mitt evige og hellige Ord, skal Gud sørge for at Koronaviruset forsvinner – fra den ene dagen til den neste. Dersom du kjøper mine ‘Trump er antikrist’-produkter, lover Gud å beskytte og forsørge deg, nå som verden snart går av hengslene. 

Amen

Ps: Se Denne facebookposten, Denne, Denne, Disse og Disse. Og Denne siden(!!!!!)