21. des, 2020

Julestjernen er oppe!

Jeg vet ikke helt hva som har skjedd. Men nå har jeg sovet syv netter på rad. Og det uten å ligge i senga til langt på dag. Jeg har stått opp til relativt normale tider, og fått mye ut av dagene. Moren min – hun som er Dronning i Himmelen – sier at det var Broren min som klaget på meg. Han syntes det var så irriterende at hver eneste gang Vi møttes, de siste månedene, bare sov jeg. Enten hjemme hos ham, eller hjemme hos meg. Det ble visst litt kjedelig for ham i lengden. Hvis Storebror, som på ingen måte er Jesus, har lagt inn et godt ord for meg – slik at jeg sover om natten, så er jeg evig takknemlig. Jeg er takknemlig overfor Mammaen og Pappaen min, også. De er søte og snille, enten jeg sover eller ikke.

Vil dere vite hva jeg også er takknemlig for? Min stahet. Nå kan dere argumentere med at staheten min sannsynligvis putter meg i situasjoner jeg fint kunne unngått, dersom jeg ikke var så sta som jeg er. Men noen ganger er det en styrke. Som for eksempel i dag, når jeg etter sikkert 15 forsøk klarte å skru inn en krok over vinduet mitt – slik at jeg kunne henge opp min nye Julestjerne. Den ser Slik ut, bare så det er sagt. Jeg prøvde å hamre inn en spiker, men det ble for komplisert, med tanke på at jeg egentlig ikke har noen balanse. Knærne skalv som om jeg skulle stått på en stige tre meter over bakken, og ikke bare på en relativt stødig krakk. Dermed måtte jeg bruke en krok istedet, og skru den inn i trepanelet over vinduet, mens jeg holdt meg fast i dørhåndtaket med den andre hånden. Poenget er iallfall at jeg klarte det, fordi jeg nektet å gi opp. Er den ikke fin? Jeg fikk den av pappaen til min søster, og hans kone.

Apropos stjerner. Noen sier at i natt kommer Jupiter og Saturn til å møtes på stjernehimmelen, slik at noe i nærheten av Betlehemsstjernen blir synlig. Det er også noen som sier at i dag begynner ‘vannmannens tidsalder’. Jeg kan ikke så mye om dette, men jeg vet at jeg har lengtet etter en ‘havmann’ – men i overført betydning. Jeg orker ikke å fortelle bakgrunnen for at jeg bruker ordet ‘havmann’ om det jeg lengter mer etter enn noe annet. Om det er en fysisk mann det er snakk om, eller noe annet, er heller ikke noe jeg skal drøfte akkurat nå. Men noen av dere kan nok ha sett meg skrive om dette, i tidligere innlegg.

Hva skal jeg skrive om da? Jeg skal si noen ord om det jeg deler bilde av sammen med denne teksten. Bildet er av Den Hvite Kaninen, eller bare Usagi. Visste dere at for sånn ti år siden, en natt jeg sov ved siden av min vakre Tvillingbror, sa stemmen til Gud ordet/navnet ‘Usagi’ til meg? Broren min var forøvrig i dyp søvn, og jeg lå og kontemplerte. Det betyr at jeg pratet med Pappaen min. Gud kalte meg ‘Usagi’, og jeg hadde en lang tankerekke som endte med at jeg tenkte: «Og Usagi redder jo verden». Dette ble så sterkt for meg at jeg begynte å gråte. Hva skjedde da? Broren min, som fortsatt var i dyp søvn, gav meg en god klem. Jeg hvisket navnet hans, men det var ikke noe svar å få.

Hvem eller hva er ‘Usagi’? Dette er det japanske ordet for ‘kanin’. Men det er også navnet til Sailor Moon. Hvem er Sailor Moon? Det er en karakter fra den japanske tegneserien Sailor Moon. Hovedpersonen, om dere ikke skjønte det. Dette er basically en serie som Gud sørget for at ble laget, slik at jeg skulle forstå Hvem Jeg Er. Og hvem er det? Messias, selvsagt. Hyggelig å møte dere. Usagi er navnet Sailor Moon har når hun ikke bekjemper onder makter. Etternavnet hennes er ‘Tsukino’, og hele navnet hennes betyr derfor noe sånt som ‘Kaninen i Månen’. Så selvsagt måtte jeg ha en kanin på alteret mitt. Denne har jeg også tatovert på skulderen min. Lenge før jeg visste at jeg faktisk er Sailor Moon, i levende live.

Hvordan har jeg laget kaninen? Det var min jordiske kvinnelige forelder som inviterte meg og lillesøster på trolldeiglaging. Det er litt søtt, er det ikke? Det var egentlig alt for nå. Jeg må bli ferdig med å gjøre leiligheten klar for julen, og pakke en koffert. Fordi jeg skal reise bort for å feire jul. Hvor og med hvem, lar jeg være hemmelig inntil videre. Ha en fin kveld, og let etter Julestjernen. Hvis dere er heldige har ikke Sonja klart å slå klørne sine i den enda. Det var en referanse til Reisen til Julestjernen, og ikke noe annet :)

- Månebarnet