28. des, 2020

Mirakel

Fortalte jeg dere om mirakelet jeg opplevde i høst? Jeg gjorde ikke det – fordi jeg ikke ville at det skulle bli tatt fra meg. Det skjer med andre ord svært gode ting, som jeg er redd for å dele med dere. Men nå som året synger på siste vers, - - - og pengene nesten er brukt opp, kan jeg vel fortelle hva som skjedde.

Saken er at jeg har et såkalt TT-kort. Dette får jeg av hyrdene våre, fordi jeg praktisk talt er lam. Ok, det er å ta litt hardt i. Men jeg kan ikke gå langt, det er sannheten. TT-kortet er et kort som er ment å brukes på taxi. Og det fylles opp med taxipenger to ganger i året. Da jeg begynte å få denne tjenesten, var det 3500 kroner to ganger i året. Men fordi hyrdene våre liker å ta fra de som har lite, og gi de til som har mye, er det nå snakk om 2900 kroner per halvår. 

Noen av dere vet at jeg var i Kristiansand i høst. Jeg tok toget begge veier. På vei hjem satt jeg og scrollet gjennom facebook, som man gjerne gjør når man kjeder seg. Jeg kom over en post hvor det stod noe slikt: «Om to timer kommer du til å oppleve et mirakel. Si ‘amen’ om du tror». Jeg pleier ikke å ilegge slike ting mye betydning, altså. Men jeg bemerket meg tidspunktet; 19:44. Og tenkte med meg selv at jeg skulle være oppmerksom på hva som skjer 21:44.

Toget nærmet seg stoppet jeg skulle av, Lysaker stasjon. Det var en ganske kald og våt kveld, og jeg bestemte meg for å ta taxi hjem. Det er ikke lange turen i det hele tatt, men jeg *visste* at TT-pengene var så godt som brukt opp. Jeg var veldig skjødesløs med kortet i sommer, skjønner dere. Men jeg tenkte å si til taxisjåføren at jeg hadde et TT-kort, men at jeg ikke visste om det var nok på det til å komme meg til Stabekk. Og at jeg kunne bruke bankkortet dersom saldoen på TT-kortet var for lav. 

Jeg kom meg av toget, og gikk ned til taxiholdeplassen som ligger ved stasjonen. Så fant jeg en Asker og Bærum-taxi, og la frem problemstillingen min. Taxisjåføren sa at det gikk fint, og han kjørte meg hjem. Vel hjemme ved huset mitt, tok jeg frem kortet og krysset fingrene for at jeg ikke måtte gjøre et innhogg i bankkontoen min, men at det lille som var igjen på TT-kortet var nok. Overraskelsen var stor da taxisjåføren fortalte meg at det var 1950 kroner på TT-kortet.

Jeg kunne ikke forstå det, men alt inni meg skrek at dette var mirakelet som ble varslet om i facebookposten jeg så. Så kom jeg opp i leiligheten, og måtte dele det med Enrique. Hva sa han? Jeg tror han sa «This is from God». Jeg sa tusen takk. Han sa bare hyggelig. Men for all del, jeg er klinisk gal, og det er den sykeste vrangforestillingen i verden at kjæresten min er Gud. 

Uansett da. Klokken 21:38 den kvelden kom jeg over en ny post på facebook, som trykket på noen knapper. Der stod det: «Husk på at Gud lovet deg et bønnesvar. Si ‘amen’ om du tror». Jeg sa ikke ‘amen’, men jeg innså at det som skulle skje to timer etter posten jeg så 19:44, var at jeg delte om opplevelsen min på facebook. Dermed kom det en kort vitenskapelig artikkel om mirakelet mitt, akkurat klokken 21:44 :)

Ps: Jeg har fått et enda større bønnesvar, som jeg heller ikke deler med hele verden. Men dere kommer nok til å få høre om det etterhvert. Det var alt.

- Messias