4. jan, 2021

Jeg sovnet til slutt

Dette viste seg å bli en av de virkelig gode dagene. Skal jeg fortelle dere hva jeg har gjort? Jeg kommer med en liste på tre punkter – og utelater ett par veldig viktige ting, som ikke egner seg for alles skue.

Nummer en: Jeg hentet rammen jeg hadde bestilt, til det vanvittig vakre kunstverket jeg har kjøpt. Dessuten pakket jeg ut både ramme og bilde, og satt bildet inn i rammen. Nå trenger jeg hjelp fra en med murbor, for å henge det opp. Da skal dere selvsagt få se!

Nummer to: Jeg hadde en veldig fin samtale på telefon med en italiensk dame jeg er så heldig å kjenne. Dette er kvinnen bak Denne Sangen (som jeg og min bestevenn Alex er medvirkende i). Hun heter Veronica, og hun og prosjektene hennes er virkelig i bønnene mine.

Nummer tre: Jeg tok en liten *høneblund* på dagtid idag. Jeg hadde satt mobilen på lydløs. Vil dere vite hva jeg våknet av? At Broren min ringte på døren hjemme hos meg. Han hadde forsøkt å ringe meg fire ganger, fordi jeg egentlig hadde invitert ham på kaffe - - - men gått og lagt meg uten at han hadde noen annen mulighet til å vekke meg, enn å komme og ringe på. Jeg er glad Vi er så samkjørte at han visste jeg var hjemme, og at jeg trolig lå og sov.

Listen er egentlig mye lenger, og jeg kunne ha skrevet en hel vitenskapelig artikkel om samtalen jeg og advokaten min hadde, tidligere i dag. Men det gjør jeg altså ikke. 

Det er ikke ofte jeg snakker høyt når jeg sitter alene i leiligheten min. Men jeg tar meg selv i å kaste et blikk bort på kunstverket mitt, som ligger i sofaen og venter på å bli hengt opp, hvert minutt - - - og uttrykke ‘herregud’ og ‘fy flate’. Fordi det er så himla perfekt.

Når jeg tenker meg om, har jeg faktisk fem kunstverk i forskjellig utførelse, som skal forestille Universet eller stjernehimmelen. Tre av de har jeg laget, ett har jeg fått, og det siste har jeg kjøpt direkte fra kunstneren. Det er altså dette jeg gleder meg noe helt sinnssykt til å få opp på veggen over gang-alteret mitt. Naturligvis har jeg et alter i gangen. Har ikke du??

Fordi det ikke er store forskjeller på hva jeg opplever i våken tilstand og i drømme (fordi jeg er klinisk sinnslidende), tenkte jeg å dele de to drømmene jeg hadde, da jeg endelig sov i natt (og på dagtid idag).

I den første drømmen var jeg i en verden litt som vår, bare at alle hadde et identifikasjonsbevis for å dokumentere at de hadde ‘livets rett’ i denne verdenen. Jeg var Messias i drømmen, slik jeg er i virkeligheten, men i drømmen var det ingen som visste dette. Drømmen endte med at en dame oppdaget at jeg bare utgav meg for å være i ‘saueflokken’, men at jeg egentlig ikke hadde det nødvendige identifikasjonsbeviset. Jeg begynte å forklare, men i forsøket våknet jeg. 

Hva våknet jeg til? At kjæresten min Enrique hadde postet et bibelvers på tidslinjen min på fakebook. Teksten var fra Salme 139 vers 23 og 24. Der står dette:

Ransak meg, Gud, og kjenn mitt hjerte,
          prøv meg og kjenn mine tanker!
Se om jeg følger avguders vei,
          og led meg på evighetens vei!

Jeg svarte på posten ved å skrive unnskyld til Gud, for at jeg er så utålmodig.

Den andre drømmen handlet om en rekke kunstneriske uttrykk; ulike måter å tegne en løve og en løvinne. Den drømmen våknet jeg opp fra da min vakre Tvillingbror ringte på døren min. Han er på ingen måte Judas Løve. Ok, han er. Ikke si det til noen.

Amen

- Kristus