Andrea Isabel Månebarn

Det profetiske bildet som satt fortegn for resten av livet mitt.

Månebarnet

Hvem er Månebarnet? Sannheten er at ikke engang Månebarnet selv, vet hvem ‘Månebarnet’ er. Andrea får servert et puslespill som skal vise henne Hvem Hun Er. Problemet er bare det at hun ikke har alle brikkene foran seg. Hun prøver så hardt hun kan å danne seg et bilde av hva enn det er Gud har plassert henne i verden for å gjøre. Noen ganger virker det som at hun er i verden for å parere grusomme katastrofetanker om verdens fremtid. Andre ganger føles det som at grunnen til at hun er i verden, bare er for å vise Omnes Populi – alt folk – hvor uendelig god hennes himmelske livsledsager er. Og at katastrofetankene bare er en torn i foten, noe hun må leve med, mens bildet av hvem Månebarnet egentlig er, sakte men sikkert tar form.

Månebarnets himmelske livsledsager vet nok alle hvem er. Han er den som forfatter all tekst som kommer på denne siden. Om det bærer preg av å være skrevet av Andrea, av Lucifer, eller av Sjefen selv – alt er diktert av Himmelens Konge: Jesus Kristus. Andrea har ‘giftet seg med’ Jesus. Hun gjorde det først veldig uoffisielt og improvisert i et lite kapell på et nedslitt sinnssykehus med en luthersk prest. Deretter gjorde hun det ‘på ekte’, noen år senere. Da hadde hun med seg alle de viktige menneskene i livet hennes – og hun hadde den Katolske Biskopens velsignelse.

Andrea er katolikk. Hovedgrunnen til at hun valgte dette, var fordi – og nå siterer jeg henne ordrett – ‘jeg ville gifte meg med Jesus’. Den kjærligheten Andrea føler for Jesus sprenger alle skalaer, den overskygger alt som er mørkt og skummelt og skremmende. Den tenner opp under en flamme, en glød, en brennende ild som mennesker med et godt trent spirituelt øye faktisk kan se.

Bildet av hvorfor Andrea er i verden, er kanskje ufullstendig. Men at Andrea, eller Månebarnet, har en original og unik skjebne – det er det ikke tvil om. At Andrea styres av sin himmelske livsledsager i alt hun gjør, byr på en hverdag som aldri slutter å overraske henne. Hun, mer enn noen, blir litt forundret i møte med Gudens fantasifulle fortellerkunst. Å observere sin egen historie med ærefrykt over i hvor stor grad Gud trekker i trådene – og fullfører bildet som skal vise Jordkloden hvor stor, god, allmektig og hysterisk morsom han faktisk er.

Akkurat nå, mens Andrea sitter og skriver dette, faller én av brikkene på plass. For det er selvsagt Jesus som dikterer denne teksten. Og Jesus sier til Andrea at foreløpig holder det å vite at grunnen til at Månebarnet er i verden, er for å vise verden hvor kul hennes ektemann er. Så skal vi sammen avdekke det fullstendige bildet av Hvem Hun Er – og hvorfor hun er her. Jesus lover Andrea at det er intet mindre enn et mesterverk!

Bursdagsfeiring juli 2009. Den sommeren alt begynte!

Evige løfter om hellig enhet med Den Ene.

Jeg malte Månebarnet da jeg var 16. Seks år senere viser det seg at hun er mitt alter-ego, min superhelt-identitet!